PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Camilla Mraz & FUT slibuje skvělý modern jazzový zážitek na Střelnici

Camilla Mraz & FUT slibuje skvělý modern jazzový zážitek na Střelnici

Pondělí, 28.01.2013 / pozvánka

 

Prvotřídní jazz se rozezní v úterý 29. ledna od 19 hodin v malém sále táborské budovy Střelnice. Z New Yorku přijede česká rodačka, pianistka a zpěvačka Camilla Mraz, která vystoupí v doprovodu vynikajících hudebníků - Františka Uhlíře, Adama Tvrdého a Jaromíra Helešice.

Spolupráce teamu začala v roce 2007, od té doby se formace objevovala na pódiích evropských jazzových festivalů i klubů. Camilla Mraz se narodila v Ostravě, ale žila v Německu, kde vystudovala kromě klasické hudby piano a zpěv na jazzové akademii v Mnichově. Její hudební projev proto osciluje mezi klasickou hudbou, modern jazzem a avantgardou.

Rytmiku tělesa tvoří ostřílení jazzmeni, které jazzovému posluchači není třeba příliš dlouhosáhle představovat. František Uhlíř patří ke stálicím nejlepších evropských kontrabasistů. Spolupracoval například SHQ Karla Velebného, Barock Jazz Q a formací pianisty Emila Viklického. Stál po boku světových jmen, jako je bubeník Dave Weckel.

Základem rytmiky je bubeník Jaromír Helešic, který hrál například s Luďkem Hulanem v Jazz Sanatorium. Dnes je žádaným hráčem a objevuje se v Energitu Luboše Andršta, Jazz Q Martina Kratochvíla, orchestru Milana Svobody a dalších. Vystupoval také v zámoří i exotických zemích jako Indie.

Matadory doplňuje mladší, ale znamenitý kytarista Adam Tvrdý. Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka, absolvoval jazzovou dílnu americké hudební školy Berklee school of music a v roce 1995 získal cenu sólisty na Letní jazzové dílně Karla Velebného. Se svým triem procestoval USA, Karibik a Kanadu. V letech 2002 až 2003 se přidal k jazzové scéně v New York City. Je oceňovaný především pro jeho sólovou hru.

Vstupné na koncert je 100 korun. Vstupenky jsou k dostání na místě nebo v restauraci Střelnice.


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.