PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Švestkový Dvůr u Netolic se přemění na rodinný divadelní festival

Švestkový Dvůr u Netolic se přemění na rodinný divadelní festival

Pátek, 13.08.2021 / článek

 

O víkendu 13. až 15. srpna zaplní Švestkový Dvůr v Malovicích u Netolic divadlo, muzika, tanec a rozmanité workshopy pro děti i rodiče. Od pátečních 17 až do nedělních 16 hodin se tam představí celá řada uměleckých souborů a umělců z České republiky i zahraničí s multižánrovým programem, ze kterého si vyberou děti všech věkových kategorií.

V pátek festival zahájí studio DAMÚZA s loutkovou pohádkou s živou hudbou Z tajného deníku Smolíčka Pé, po kterém se představí nonverbální, interaktivní, novocirkusové Hnízdo na nitkách od FysioART. Páteční program zakončí duo Baumann & Henderson, které tvoří členové domácího divadla Continuo, s fyzickým představením HOW THINGS GO.

Sobotní program začne ve 14 hodin divadelním představením Frutti di mare od souboru Anička a letadýlko, po kterém bude pokračovat několik dalších divadelních představení. V 15 hodin rozloží Waxwing Company své Loutkoviště – pět originálních samostojných konstrukcí pro loutkové divadlo s různými kulisami a sadou loutek určených do veřejného prostoru otevřených ke hře a rozvíjení fantazie celé rodiny, které bude k dispozici až do večerních hodin. V 17 hodin si všichni bez rozdílu věku mohou zatancovat na jednu z mála profesionálních kapel, která se věnuje výhradně moderní dětské tvorbě – Pískomil se vrací. Sobotní večer zakončí vyprávěním autorských příběhů u ohně Jiří Šmirk aka Pírko vypravěč (Storytelling CZ).

Nedělení program zařídí Loutky bez hranic s loutkovou pohádkou Bramborové království a DAMÚZA s loutkovou pohádkou Honza pták.


Kompletní program naleznete na webu Švestkového Dvora a FB události. Vstupenky je možné zakoupit na GoOut a na místě. Kapacita je omezena.


Švestkový Dvůr je otevřený divadelní, umělecký a pedagogický prostor, který vznikl v roce 2015 jako organizace provozující kulturní aktivity v nově zrekonstruovaném statku Švestkový Dvůr v Malovicích u Netolic. Ve své činnosti poskytuje kromě zázemí souboru Divadlo Continuo také prostory pro hostující umělce ze všech uměleckých odvětví a zve pravidelně diváky k návštěvě svých akcí.


Autor: -i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.