PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


…tak trochu jiná svatba

…tak trochu jiná svatba

Neděle, 25.05.2014 / fotoreport + článek

 

Možná jste to právě vy, komu se na ruce blyští zásnubní prsten a plánuje s partnerem „ten velký den“ nebo prostě ráda přemýšlíte nad tím, jaký jednou bude. Bílé šaty, slavnostní oblek, záplava květin, ale především oslava společné lásky a velkého rozhodnutí ve společnosti nejbližších a přátel. Jistě jste už na nějaké více či méně klasické svatbě byli. Tento den však může být výjimečný nejen svou povahou.

Že nevěstiny šaty nemusí být nutně jen bílé už dnes nikoho nepřekvapí, ale že ženich by se mohl obejít bez saka, to už tak obvyklé není. Že svatební hostina se nemusí konat v restauraci, ale nevšedně třeba ve stodole nebo přímo pod širým nebem i s tím se setkáváme stále častěji. Pokud jste nad neobvyklým pojetím nepřemýšleli, třeba vás inspirují následující řádky a fotogalerie.

Jiná doba, jiný den, jiná atmosféra


Ladění do barev je obvyklé a hlavně žádoucí. „Den D“ můžete ale sjednotit také tématem, a to v maličkostech nebo v dokonalém vyladění celého dne. Ať už máte oblíbenou dovolenkovou destinaci se specifickou kuchyní i folklorem, nebo je pro vás osobně důležité nějaké místo jako pláž nebo i les za domem, námětům se meze nekladou. Inspirací může být také oblíbená kniha, film nebo třeba doba. Vždyť každá dekáda let minulých se vyznačovala naprosto osobitým stylem a prvky, které se pro ni staly typickými. Ať už preferujete dobu charlestonu nebo nyní tak populární 50. léta, vyladění do vintage stylu svatební veselí rozhodně ozvláštní. Jiná doba přináší i jinou atmosféru a spoustu možností jak si ji užít.

Přestože se na svatební veselí nechystám, sleduji některé blogy věnované tomuto tématu. Už pro tu nádhernou atmosféru a čistou radost, která z fotografií z reálných obřadů přímo čiší. Mnoho z nich je dotažených do nejmenšího detailu, od pozvánky přes samotný obřad i hostinu. Napadlo by vás třeba posadit přihlížející venkovského obřadu na balíky slámy? Nahradit bar otevřenou skříní nebo označit místa pro hostinu pomocí popsaných lístků na větvičkách na stole?

Kdo si hraje nezlobí…

A co takhle okořenit odpolední zábavu hrou petanque, při které se hosté nejen pobaví, ale hlavně se všichni snadněji seznámí. Venku prší štěstí? Nevadí, připravte hostům psací stroj, aby mohli zvěčnit své vzpomínky s vámi, pravděpodobně se pobaví nejen oni, ale i novomanželé při následovném čtení. Stejně tak u fotografií, nechte přátele, aby váš den zaznamenali sami, ať už pomocí jednorázových foťáků nebo Fotonautem, který snímky rovnou uloží.

Ano, thajské lampiony štěstí už dávno nejsou ten největší odvaz. Inspirujte se skvělými nápady a ponořte se do stránek blogů. Pokud hledáte ty opravdu nevšední , pak mohu jedině doporučit www.ruffledblog.com nebo www.rocknrollbride.com.
Jsem si jistá, že si své favority i styl dokážete najít sami. Přesto vám prozradím mé tajné tipy…ale pst…

Zdroje:
www.ruffledblog.com/victorian-steampunk-wedding/
www.rocknrollbride.com/2013/12/fancy-dress-mad-hatters-tea-party-wedding-rob-laura/#more-175733
www.fotonaut.cz


Fotografie


Autor: Denisa Kajdová






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.