PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


SZIGET FESTIVAL 2013: Poslední den zazářila ZAZ, ohňostroj a vyhořel Guetta

SZIGET FESTIVAL 2013: Poslední den zazářila ZAZ, ohňostroj a vyhořel Guetta

Středa, 14.08.2013 / fotoreport

 

Poslední den Sziget festivalu v Budapešti. Bohužel. Člověku se z tohoto hudebně zábavního ráje nechce. I neděle se nesla v duchu Island of freedom, motta letošního, jubilejního 20. ročníku. Návštěvníci mohli veskrze dělat, co chtěli, a bavit se, čím chtěli. Opět se dalo navštívit třeba thajské masáže, workshopy, výstavy, divadlo, cirkusová vystoupení nebo si vyzkoušet, jaké to je být hendikepovaný. My jsme si kromě toho nenechali ujít koncerty Franz Ferdinand, ZAZ, Empire of the Sun, Tame Impala, Katy B, Netsky live, česko-romské zástupce Terne Čhave ani závěrečnou show s ohňostrojem a Davidem Guettou. 

Když to hodně stručně shrneme, tak Franz Ferdinand se v poklidu zařadili mezi koncerty Editors, Hadouken!, Bad Religion atd. Super, ale nějaké hlubší pocity hudba nezanechala. Možná to bylo přílišnými očekáváními. Kdo však u lidí vyvolával husinu, byla francouzská zpěvačka ZAZ. Odehrála ve stanu A38 energický koncert, instrumentálně i pěvecky perfektní a z programu tak najednou doslova zářila. Navíc potěšila hrdé Maďary, protože lámanou maďarštinou propojovala jednotlivé písně. Není moc co dodat, velké finále patřilo bezesporu jí. Nedosáhli na ni ani Empire of the Sun se skvělou vizuální show a nabušenou hudbou. 

Po ní na pódium nastoupili australští "objevové" loňského roku,  Tame Impala, a ostudu si rozhodně neudělali. Dostáli svému jménu pokračovatelů hippies éry. Dobře se vedlo i dalšímu českému zástupci - romské kapele Terne Čhave, hrající v Roma tent. Začínala hrát pro nikoho, ale hudba nakonec lidi přilákala. 

Vrcholem Sziget festivalu byla záverečná show na Main stage, na níž nechyběly ohně a ohňostroj. Hudebně ji měl zdobit David Guetta. To, co však předváděl, bylo horší, než byly naše původní představy. Nepřesné navazování tracků, jejich špatný mix i výběr. Ztlumování hudby, aby vynikl zpěv lidí, kteří však příliš nezpívali, a při opětovném zesílení se ani netrefit na dobu. Ups! Nejhorší diskotéka, na které jsme kdy byli, a snad kterýkoli pouštěč cédéček by zahrál lépe. Tečka.
Chuť nám naštěstí spravila Katy B na A38 a následný vynikající koncert Netsky live.  

FOTO další / Next photos:
Den -1  - www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-zde-se-plni-sny
Den 0 - www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-quimby-v-risi-divu-pendulum-a-bingo-players
Den 1 - www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-divoska-skin-pohodar-alex-clare-a-demon-nick-cave
Den 2 - www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-nezna-regina-energicti-ska-p-i-biffy-clyro-a-blazinec
Den 3 - www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-blur-zacali-hrat-a-lide-se-libali-tresinkou-byl-woodkid Den 4www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2013-sobota-byla-plna-barev-a-zvucnych-jmen


Fotografie


Autor: David Peltán, Ondřej Maňák





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.