PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Slavnosti piva: Sečteno podtrženo. Při rekapitulaci padaly rekordy

Slavnosti piva: Sečteno podtrženo. Při rekapitulaci padaly rekordy

Sobota, 18.02.2012 / fotoreport

 

Čtyřdenní maratón degustací piv a minerálních vod dospěl v sobotu 11. února do finále. A padaly rekordy. Do degustací se přihlásilo 108 pivovarů a odborníci hodnotili 500 vzorků piva. A dařilo se také Jihočechům. Zahrály kapely Jižani, Big Papa a PiňaKoláda.

V boji o Zlatou pivní pečeť j jihočeských pivovavarů nejčastěji uspěl Pivovarský dvůr Lipan z Dražíče. První místo si odnesl v kategorii tmavý ležák z minipivovaru. Dobře si vedl v polotmavých a světlých výčepních pivech z minipivovaru. Na výtečnou a chvalitebnou známku si vedl Pivovarský dvůr Zvíkov, a to v kategorii sladové ochucené nápoje. Třetí místo v kategorii pivo se sníženým obsahem cukru vybojoval budějovický pivovar Samson a stejnou pozici ve světlých ležákách obsadil strakonický Dudák.

Překvapení, ale oprávněné
Velké překvapení se odehrálo ve finále soutěže Extra pivní pečeť neboli pivo piv. Poprvé za 22 let ho opakovaně vyhrál tentýž pivovar se stejným vzorkem – pivovar Novosad&syn z Harrachova se světlým ležákem František. Za sebou nechal všechny velké pivovary.

„Jsem z toho jelen. Nevěřil bych, že se minipivovar prosadí mezi takovými giganty a navíc podruhé. Jsem rád, že minipivovary ukazují těm velkým, že dělají dobré pivo. Je to krásný pocit,“ reagoval sládek Libor Soukup. František si podle něj výhru zasloužil plností a chmelovou chutí.
„Piva nefiltrujeme ani nepasterizujeme. Snažíme se z chmele vyvařit to nejlepší,“ dodal s tím, že na jinou soutěž než na reprezentační slavnosti piva v Táboře nejezdí. Důvod? Je podle něj nejprestižnější.
„Letos to bylo opravdu náročné. Všechna piva byla ohromně kvalitní, rozhodování bylo asi náročné,“ doplnil Milan Kroutil, který dohlížel na kvalitu soutěže.

VÝSLEDKY 22. ročníku Reprezentačních slavností piva a minerálních vod v Táboře najdete ve fotogalerii.

Pro připomenutí:
středa 7. února:
http://www.kulturne.com/clanek/slavnosti-piva-streda-piva-je-treba

čtvrtek 8. února:
http://www.kulturne.com/clanek/slavnosti-piva-ctvrtecni-mejdan-s-the-apples-pinakoladou-i-luznicankou

Pátek 9. února
www.kulturne.com/clanek/slavnosti-piva-ocekavany-patek

Více o akcích najdete také na facebooku jihočeského kulturního serveru Kulturne.com. Staňte se přáteli a mějte přehled o tom, co se děje v kultuře nejen na jihu Čech.


Fotografie


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Náhodný Výběr - 10 let + UDG + Láska

Hudba / koncert
Hotel Palcát Tábor
20.04.2024 od 18:30 hod.

 

Tros Sketos

Divadlo
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
20.04.2024 od 19:00 hod.

 

morava + fantom

Hudba / hudební večer
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
20.04.2024 od 20:00 hod.

 

Undergroundová pouť z Ameriky do Fabriky

Hudba
MC Fabrika, Jeronýmova 6, Č. Budějovice
20.04.2024 od 13:00 hod.