PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


OLIVE SHOW: Bzučení strojku zalézalo pod kůži. Na Tattoo Convention doslova

OLIVE SHOW: Bzučení strojku zalézalo pod kůži. Na Tattoo Convention doslova

Pondělí, 24.06.2013 / fotoreport + článek

 

Doteď jsme se v našem módním seriálu zabývali víceméně mainstreamovými tématy, teď se ale podíváme lehce mimo hlavní proud. O druhém červnovém víkendu se totiž v Praze konal už v pořadí patnáctý ročník akce s názvem Tattoo Convention a tam jsme s Kulturne.com rozhodně nemohli chybět.

V budově Holešovického výstaviště se prezentovala studia z celé Evropy. Své umění tak představili tatéři nejen z ČR ale také Italové, Maďaři, Poláci, Španělé a další. Záměrně zmiňuji umění, protože některá tetování jsou opravdu výtvarnými díly se vším všudy. O tom se ostatně můžete přesvědčit ve fotogalerii.

Pod slovem tetování se skrývá obrovské množností stylů, a to se samozřejmě promítlo i v ukázkách přímo na akci. Hned u vchodu jsme natrefili na jednu z „nejdrsnějších“ technik - typické motivy tichomořských ostrovů se do kůže tetují ručně jehlou. Je to tedy hodně dlouhý a hlavně bolestivý proces. Pořád oblíbené jsou asijské motivy i styl tetování Sailora Jerryho, jednoho z nejslavnějších tatérů. Určitě znáte jeho ikonické vlaštovky, kotvu, hvězdy nebo srdce v jasných barvách s černou výraznou konturou. Někteří tatéři se soustřeďují na motorkářské motivy u jiných zase vedou zvířata a jemné květiny. Hodně často jsme potkávali viditelně opravdové fanoušky celebrit i kapel, nebo taky judistu s kérkou “zřejmě dobrého oddílu” STS Chvojkovice i s Františkem Koudelkou.

Na to, co je teď „in“ jsme se zeptali Kócy z pražského studia Tribo.

Existují v tetování vůbec nějaké trendy?
Děláme v podstatě všechno - realistiku, newschool, oldschool. Trendy je teď hlavně abstrakce. Tu teď u nás dělá třeba Musa (https://www.facebook.com/MusaTattooArtist)

Kdo jsou lidé, kteří se nechávají tetovat?
Chodí k nám děcka od 16 let, který ale netetujem, to až od 18 po šedesátiletý dědečky. Nemyslím si, že by byla nějaká věková kategorie, je to hodně rozložený.

Když k vám lidi přijdou, mají už jasno v tom, jaký motiv chtějí vytetovat?
Většinou lidi přijdou s nápadem nebo s obrázkem z časáku, ale tak jako tak vždycky všechno překreslujeme přímo pro zákazníka, aby to bylo originál, žádná čistá kopie toho, co už někde je.

Pokud o tetování uvažujete, určitě doporučujeme se na nějakou podobnou akci vypravit. Zjistíte, nejen jaké jsou možnosti, ale můžete rovnou kontaktovat tatéra, který má pro vás vyhovující styl „kreslení na kůži“. A o inspiraci už ani nemluvím… Více informací k akci i seznam tetovacích studií, která se Tattoo convention zůčastnila naleznete na http://www.tattoo-convention.cz

Přidejte si Kulturne.com na facebooku a mějte přehled o kultuře a soutěžích nejen na jihu Čech! www.facebook.com/Kulturnecom


Fotografie


Autor: Denisa Kajdová






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.