PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Máte chuť na trochu zábavné hollywoodské atrakce? Jděte na Rychle a zběsile 6

Máte chuť na trochu zábavné hollywoodské atrakce? Jděte na Rychle a zběsile 6

Neděle, 16.06.2013 / recenze

 

Stále řeším, zda obsadili Vina (Vin Diesel) do role Doma více kvůli tématickému příjmení či proto, že je Superman… Ono totiž nestačí, že v pátém díle zvládl městem táhnout trezor, v „šestce“ dokonce umí létat!

Ale abych z toho nedělala úplnou frašku, klobouk dolů před dynamickým, akčností nabitým dějem. Je pravda, že v prvních pěti (možná třech) minutách odhadnete děj celého filmu, závěr vás však překvapí jistě jako mne.

Celý děj je opět postaven na Torretově partě, která za všech okolností drží při sobě, pač jsou jedna velká rodina, do které brzy přibude nový člen. Jejich „vytuněný“ káry jsou ještě „vytuněnější“ než kdykoli předtím a ač by člověk řekl, že po pátém dílu, kdy se z každého z nich stal milionář, jim nic nebude chybět, tak přeci jen. A to svoboda, milost a s tím i možnost vrátit se zpět do jejich rodného místa.

S nabídkou omilostnění za nimi však přijde starý dobrý zvláštní agent Hobbs (Dwayne Johnson). Nebylo by to však dost Rychlé, kdyby nemuseli na oplátku pomoci tomuto agentu a jeho parťačce přemoci zrádce všech zrádců a to nejlépe okamžitě. A nebylo by to dost zběsilé, kdyby se neobjevily informace o tom, že Domova Letty žije…. Dokáže tedy tým v čele s Domem a Brianem (Paul Walker) čelit vzpouře, která může mít nemalé následky? A pokud ano, kdo jim zaručí, že se všichni opět vrátí do vysněného rodného města?....

Co se týče obsazení, je opět hvězdné. Jen málokdo by dokázal sehnat herce, kteří umí vypadat stejně tak padoušsky jako hrdinsky. Ženy jsou ve filmu stejně tak nebezpečné jako muži a mnohdy mnohem zrádnější. Muži jsou postaveni do role ochránců světa a velká škoda, že se dík jejich muskulaturám nenatočilo více milostných scén než krvavých bitek.

Ukecaný akčňák

Většina akcí je až moc přehnaná, tento díl má řadu dějových odboček, které film až moc protahují - viz. neustálé plkání o rodinných hodnotách. Ubrala bych též na dynamice bojů, kdy mi některé scény přišly až moc krvavé. Je zde přehršle hlášek, víc naleštěných aut, polonahých žen, víc rozbitých budov a i víc mrtvol! Tomu však odpovídal i rozpočet.

Ocenit ale musím skvělý výběr hudby a též proložení děje řadou vtipných scén a humorné nadsázky. Musím i přes tu mou předpojatost k filmům, které začínají dílem jedna a končí dílem stopadesát, říci, že jsem byla vtažena do děje a tudíž to na mě zanechalo příjemný dojem. Na sedmičku se tedy nelze netěšit.

Šestý díl je opět jakousi pohádkou pro chlapy, kdy moc, peníze a hlavně velké svaly dokáží změnit celý svět. Ale i my ženy si přijdeme na své. Při pohledu na svalnatá těla tamních chlapíků se zatají dech a zrůžoví líčka nejedné slečně či paní. Představa, že pro nás Vin Diesel skáče se stejným zaujetím jako pro svou milou, je více než lákavá. Nemluvě o modrých očích sličného Briana, které však mrkají pouze na Miu.
Na konci tohoto filmu jsem tedy plakala. Dojedla si svůj tuctový popcorn, dosrkla zbytek américké Coca coly a šla vstříc našemu francouzskému vozu….
A tak za mě dnes 70%.

Foto: Kinobox


Autor: Kateřina Jelenová


Téma: Kino a film





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.