PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Ivana Štenclová ohromila svojí tvorbou, ve které kombinuje nejrůznější techniky

Ivana Štenclová ohromila svojí tvorbou, ve které kombinuje nejrůznější techniky

Sobota, 30.03.2024 / fotoreport

 

V táborském Divadle Oskara Nedbala se každoročně představí spousta umělců a osobností. A to nejen v rámci nejrůznějších představení a cyklů přednášek, ale i ve výtvarných, sochařských a fotografických oborech. Poslední vystavující je momentálně Ivana Štenclová, která na nedávné vernisáži představila svoje obrazy, ve kterých kombinuje mnoho zajímavých technik a vyjadřuje jimi svoje vnímání světa a lidí v něm.

Ivana Štenclová, velmi nadějná a talentovaná výtvarnice, vystudovala střední uměleckoprůmyslovou školu v Opavě, což se na její tvorbě a technikách poměrně odráží. I když se primárně specializuje hlavně na kresbu, do svých děl velmi často vnáší i plastičnost a originalitu použitím nových materiálů, jako jsou drátky, kabely, staré novinové a letákové odstřižky nebo nejrůznější způsoby vrstvení dřeva a překližky.

Tím se stává výraznou a pro mnohé možná i jaksi kontroverzní autorkou, která se nebojí experimentovat, zkoušet nové věci, materiály a kombinovat techniky zdánlivě nezkombinovatelné. Snad právě proto je i držitelkou několika ocenění, z nichž jedno získala už za svou diplomovou práci (Cena Josefa Hlávky), což je v každém případě velký úspěch.

Takový průřez její tvorbou, výběr toho nejlepšího si aktuálně můžete prohlédnout právě v galerii v Divadle Oskara Nedbala, a to až do 28. dubna.


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


TWO TOWERS HULU JAZZ

Hudba / koncert
Divadelní klub Ántré Horní Brána, ulice Horní 2, Český Krumlov, 381 01
17.05.2024 od 20:00 hod.

 

Písecký víkend módy a designu 2024

Ostatní
Kulturní dům a Palackého sady v Písku
17.05.2024 - 18.05.2024 od 19:30 hod.
vícedenní akce

 

46. ročník koncertů dětských pěveckých sborů

Hudba / koncert
Dům kultury Milevsko
17.05.2024 od 18:00 hod.

 

Koncert sborů pro milevské školy

Hudba
Dům kultury Milevsko
17.05.2024 od 09:00 hod.