PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Publikum nevycházelo z údivu. Hudebníci v Táboře věrohodně odehráli The Dark Side of the Moon od Pink Floyd

Publikum nevycházelo z údivu. Hudebníci v Táboře věrohodně odehráli The Dark Side of the Moon od Pink Floyd

Pátek, 22.03.2024 / fotoreport + článek

 

Velkolepý zážitek přichystala pro naplněný velký sál táborské Střelnice parta výtečných muzikantů - Marek Slabý (bicí, zpěv), Václav Pelouch (vše možné, zpěv), Ondřej Kříž (klávesy, zpěv), Jan Tíkal (kytara), Jakub Foltyn (baskytara), David Chabr (saxofon),  Veronika Boháčová a Magdaléna Mikulková (zpěv). Nastudovali kultovní desku The Dark Side of the Moon britské psychadelicko-art rockové kapely Pink Floyd, která loni oslavila 50 let od vydání, a její naprosto famózní autentická interpretace a vizuální show brala posluchačům dech. 

"Šel jsem z toalety a říkal jsem si, že už pustili Dark side z cédéčka. Když jsem přišel na sál, už hrála táborská parta, a tak autenticky, že jsem prakticky nerozeznal rozdíl. Navíc se skvělým zvukem, zůstal jsem doslova stát s otevřenou pusou," komentoval jeden z návštěvníků.   

Nutno rovněž vypíchnout skvělou práci zvukaře Petra Kováře (DR Servis), který si poradil s velmi komplikovanou akustikou tohoto prostoru více než se ctí, a skvělá byla i světelná atmosféra, jíž měl na svědomí Honza Pistulka. Uvolněného, nefádního úvodního slova se chopil ten nejpovolanější - Karel Deniš, dlouholetý šéfproducent Suprahonu a publicista. Bravo, všem. Bez výjimky! 

Videozáznam ZDE.

Táborští hudebníci už nyní chystají další počin. "Půjde o sehrání celého alba Wish you were here, premiéra by měla být na městském festivalu Táborská setkání v roce 2025," prozradili hudebníci.




Fotografie


Autor: David Peltán