PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jaký byl život po Kafkovi? To v táborské knihovně poodhalila Magdalena Platzová

Jaký byl život po Kafkovi? To v táborské knihovně poodhalila Magdalena Platzová

Sobota, 25.03.2023 / fotoreport

 

Magdalena Platzová je jednou z mnoha českých autorek, jejíž tvorba sice neoslovuje velká čtenářská publika, což může být dáno především výraznou úsporností jejích textů, které čtenářům nepředkládají jasné a ostré kontury jednotlivých příběhů, zato však exceluje výrazností témat, silou jazyka a osobitou neotřelostí textů, které přináší. Snad právě proto je její tvorba překládána a prezentována i v zahraničí.

Platzová v loňském roce přinesla na pulty knihkupectví nový román Život po Kafkovi, ve kterém poodhaluje jeden z velkých životních milníků Kafkova života. A to i přesto, že zde Kafka téměř nevystupuje. Je skryt ve stínu ženy, jejíž život ovlivnil více, než si za svého života sám uvědomoval a která až na sklonku svého života, i když nedobrovolně, odhalila své city k němu prostřednictvím společné korespondence.

Magdalena Platzová právě s tímto posledním románem a opravdu velkým příběhem nedávno navštívila táborskou knihovnu a odhalila tak svému publiku nejen příběh velké lásky, ale také zklamání, bolesti a povahy člověka, který si možná ve skrytu duše přál opravdový vztah, rodinné zázemí a klid, ale nebyl toho schopen. A tak ničil vše kolem sebe včetně svých partnerek, mezi které patřila i zapomenutá a díky Platzové znovu objevená Felice Bauerová.


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová


Téma: Literatura





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.