PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Metalový svátek Žižkův vraždící palcát slaví padesáté pokračování s Hypnos

Metalový svátek Žižkův vraždící palcát slaví padesáté pokračování s Hypnos

Pátek, 17.09.2021 / článek

 

Metalový festival Žižkův vraždící palcát oslaví padesáté pokračování. Na akci, která se uskuteční v sobotu 18. září od 16 hodin na Housově mlýně v Táboře, vystoupí kapely Hypnos, Panychida, Doomas, Bloody Obsession, Mors Silens, Katara, Innersphere, Made By Zero a nebudou chybět ani domácí F.O.B. 

Headlinerem letošního festivalu jsou Hypnos, kteří se na něj vracejí. Ve stručnosti pro ty, kdo je neznají – kapelu založil Bruno, původní basák kultovních Krabathor. Skupina naskočila na podobnou vlnu a v průběhu let si získala na undergroundové scéně velký respekt a spousty fanoušků jak u nás, tak i v zahraničí. Na "Palcátu" představí své album The Blackcrow, které kvalitativně navazuje na předchozí The Whitecrow a lze ho považovat za mistrovský kousek. 

Už více než deset let brouzdá světem Panychida, která dnes označuje svůj styl jako blackened heavy metal. Během této doby stačili mít krátké turné po Mexiku a natočit šest skvělých alb, to z loňského roku, Gabreta Aeterna, představí na festu. y.

Další formací budou melodic-death z Plzně Innersphere, kteří hrají od roku 2015. Od té doby jsou koncertně aktivní a jezdí pravidelně i za hranice domoviny. Mají na kontě debutové EP, album Amnesia vydané v roce 2018 pod Metalgate records a letos jim vyšla další deska Omfalos pod Slovak metal army. Kapelu jste dříve mohli vidět například na Brutal Assault, Goathell metal fest (Cro), Metal Madness a dalších akcích. Letos mají opět našlápnuto objet celou republiku.

Ze Slovenských hájů dorazí doom-gothic metalový Doomas. Parta drtí pódia již od roku 2006 a zaujmou potemnělou muzikou. Na festivalu možná představí něco sz chystané desky. 

Bloody Obsession odehrají svůj old school death metal, který jede od podlahy. Kluci ladili sestavu, ale nyní drtí v plné síle. 

Dalším zahraničním zástupcem budou Mors Silens z Maďarska, kteří hrají metodický death metal. Od vzniku stačili vydat čtyři alba a nezastavil je ani covid. Nové album vyšlo letos v červenci. Jejich koncert tedy bude v rámci představení této desky, pojmenované Under The Dark Sun.

Katara nabídnou klasický death metal kombinovaný s melancholickými pasážemi. Začali v roce 2015 a od té doby stihli vydat debutové album a odjet spousty koncertů v domovském Rumunsku, ale i Bulharsku, Maďarsku, České republice, Srbsku nebo Slovensku. Než jejich snažení utnula „korona“, stačili se účastnit i Wacken Metal Battle contest. Bohužel finále už bylo odloženo. Aktuálně nahrávají druhé album My November.

Vznik Made By Zero se datuje od podzimu roku 2009 z fragmentů kapel Alone In The Silence a The Chemtrail. Původně zamýšlená výpomoc při nahrávání ve studiu se přerodila ve fungující kapelu. Na Vánoce 2019 jim vyšel singl Sirens včetně videoklipu. I když rok 2020 hudebnímu průmyslu moc nepřál, ale skupina neporušila svou nepsanou tradici a na konci roku vydala videoklip k zbrusu novému singlu Triquetra. Jejich tvorba spojuje prvky klasických tvrdších odnoží metalu a oldschool metalcoru.

A nesmí chybět domácí pořadatelé F.O.B., kteří už nějakou dobu pracují na novém albu, jehož název je zatím utajený. Minulý rok však vypustili do éteru dva singly z toho alba, a to Human Poetry a Race to the bottom. 

Vstupné na festival je 349 Kč v předprodeji, na místě pak 449 Kč. Více informací na http://zizka.fob.cz.


Fotografie


Autor: David Peltán, i-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.