PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Srbsko rychle očkuje. Dvacátý ročník EXIT festivalu se uskuteční podle plánu v červenci.

Srbsko rychle očkuje. Dvacátý ročník EXIT festivalu se uskuteční podle plánu v červenci.

Úterý, 23.02.2021 / článek

 

Organizátoři zůstávají ohledně konání 20. ročníku srbského EXIT festivalu optimističtí a chtěli by uklidnit fanoušky, kteří mají obavy po zrušení festivalu Glastonbury. Přípravy probíhají podle plánů a světové hvězdy jako jsou David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomon, Paul Van Dyk, Boris Brejcha, Metronomy, Sepultura a mnoho dalších návštěvníci uvidí od 8. do 11. července v ikonické pevnosti Petrovaradin.

Hlavním důvodem k optimismu je rychlost vakcinace v Srbsku, které je v současné době třetí v Evropě a sedmé na světě v úrovni proočkovanosti obyvatelstva. Podle plánu bude každý měsíc očkováno milión obyvatel (přibližně 15% populace) a díky tomu lze během jara očekávat výrazné utlumení aktivity viru a návrat k normálnímu životu uvolněním omezujících opatření.

“Co se týče konání výročního EXIT festivalu v roce 2021 zůstáváme optimističtí. Bezpečnost všech návštěvníků, umělců i zaměstnanců je samozřejmě naší prioritou a loňský projekt Life Stream nám ukázal, že je možné uspořádat akci se zdravotními a bezpečnostními opatřeními na nejvyšší úrovni, “ řekl Dušan Kovačević, zakladatel festivalu EXIT.

„Vzhledem k tomu, čím jsme si v minulém roce všichni prošli, se míra natěšení na letošní festival dá srovnávat snad jen s euforií na prvním mezinárodním Exitu v roce 2001. Ten se konal po desetiletí izolace a konfliktů na Balkáně v 90. letech minulého století. Právě uvolnění obrovské potlačované energie před 20 lety vyústilo na EXIT festivalu a přineslo mu reputaci akce s nejzajímavější atmosférou a životními výkony vystupujících hvězd.“

V loňském roce patřil EXIT festival k několika málo akcím, které měly díky projektu Life Stream živé publikum. Ve spolupráci se Světovým potravinovým programem OSN se podařilo zorganizovat zcela bezpečnou akci i během pandemie.

EXIT festival byl založen v roce 2000 v University Parku jako studentské hnutí pro boj za mír a svobodu jak v Srbsku, tak na Balkáně. Za posledních 20 let se rozrostl na jeden z nejvýznamnějších hudebních festivalů na světě a do místa svého konání – města Novi Sad přinesl v letech 2013 a 2017 cenu za nejlepší evropský festival. EXIT se koná v jedné z největších středověkých pevností v Evropě.

Vstupenky
na Exit festival 2021 jsou k dostání ZDE.

VIDEO z předchozích ročníků ZDE.


Fotografie


Autor: -i-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.