PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jak na život v cizině? Humorně poradí ve své první knize Nina Cibulková ze Soběslavi

Jak na život v cizině? Humorně poradí ve své první knize Nina Cibulková ze Soběslavi

Středa, 30.12.2020 / článek

 

Rodačka ze Soběslavi, Nina Cibulková, dokončila během karantény svou první knihu s názvem Můj anglickej deník. Kniha obsahuje autenticky pojatý návod na život v cizině. Vypráví o rozhodování, zážitcích a obsahuje smutné i veselé historky jedné bláznivé holky. Odráží tak příběh psaný formou humoristického deníku, jehož součástí jsou cestovatelské zážitky, popis anglického dění i života samotného.

"Rozhodla jsem se příběhy napsat proto, že to vždy byl jeden z cílů, který bych chtěla v životě dosáhnout. V Anglii jsem začala psát blog a samotná kniha byla logickým pokračováním," popisuje autorka Nina Cibulková, která žila v Manchesteru. Sepsání knihy ji trvalo tři roky. 

"Rok jsem měla pauzu z více důvodů. Ono se to v knize i trochu odráží, protože ta druhá půlka má jiný spád i styl. Ale i to byl trochu záměr," prozrazuje. Kniha je určena nejen pro cestovatele a nadšence, kteří by si rádi okusili zahraniční život.

"Je to takový návod na přežití v cizině, kniha je plná inspirace, jak začít, čeho se vyvarovat  a podobně. Je ale cílena i pro ostatní čtenáře, kteří se rádi dozví o tom, jak vypadá život jinde než v ČR, nebo se prostě rádi pobaví, protože napříč knihou si dělám srandu sama ze sebe a snažím se vše brát s nadhledem a humorem," pokračuje. 

Nejhorší pro ni při tvorbě bylo začít. "Nikdy jsem nic takového nedělala a neměla se ani s kým poradit. Následně to šlo docela samo. Po roční pauze ale bylo nejtěžší navázat, když jsem se rozhodla knihu dopsat. To bylo v rámci karantény, když jsem se doma jeden večer nudila. Ve finále jsem za to na sebe hrdá," doplňuje Nina Cibulková, která je také zpěvačkou - působí například v kapele Utíkej!

Knihu o 144 stranách Nina Cibulková vydala na vlastní náklady u Bookla.cz. Už teď má třičtvrtě nákladů zpátky a pracuje na dalším projektu.

"Budou to volné verše ze života prokládané historkami a eskapádami, co potkávají nejen mě. Verše budou trochu k zamyšlení a dekadentnějšího ražení a historky zase naopak vtipné, ale k zamyšlení," prozradila. 


Fotografie


Autor: David Peltán


Téma: Literatura





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.