PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborské ulice ovládnou komedianti. Vizváry přiveze Wow Time i Bratry v tricku

Táborské ulice ovládnou komedianti. Vizváry přiveze Wow Time i Bratry v tricku

Úterý, 01.08.2017 / článek

 

Do Tábora opět zavítají umělci a baviči z celého Česka i ze zahraničí. Od 4. do 6. srpna předvedou na táborských náměstích kejkle, pohádky i divoké show. Program přehlídky sedmého ročníku mezinárodního festivalu Komedianti v ulicích zahrne živelnou balkánskou hudbu, nový cirkus, loutková divadla, fyzické divadlo, pantomimu nebo ohnivou podívanou. 

Představení na festival již tradičně vybírá jeho dramaturg Radim Vizváry, letošní držitel ceny Thálie.

„Každý rok se snažíme ukázat to nejlepší z domácí pouliční tvorby, zároveň chceme nabídnout zajímavé zahraniční soubory. Tábor má pro venkovní akce skvělou atmosféru a nádherné historické centrum, kde festival může prezentovat moderní pouliční divadlo jako ojedinělou akci u nás. Diváci budou mít možnost vidět i náročnější současné kusy, které pracují s novými technologiemi. Takové je třeba Wow time, pro které na Žižkově náměstí vyroste unikátní stavba – geodezický dům,“ říká Vizváry.

O nevšední nápady nebude nouze. Zavedené žonglérské duo Bratři v tricku přijíždí do Tábora s Běžkařskou odysseou – představením, které jako by se minulo ročním obdobím, a o to víc humoru přináší. Cirkus Tety nebo britská skupina Collective and Than předvedou své umění závěsné akrobacie a jejich inscenace se neodehrají tolik před diváky, jako spíš nad jejich hlavami.

Nouze ale není ani o večerní zábavu – energické kapely s romskými a balkánskými kořeny přijedou rozvášnit publikum, aby se těšilo na každý další den festivalu. Důležitá je i část programu věnovaná ryze dětem – dílny a pohádky přijedou odvyprávět skuteční profesionálové ze souborů Divadlo Continuo, Damúza, a dalších. Komedianti v ulicích mají připraveno celkem 20 akcí. 

Program a více informací na komediantivulicich.cz


Fotografie


Autor: - i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.