PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Listování se vrátilo do divadla s knihou Stop Tomáše Poláčka. Pokračuje Lustigem

Listování se vrátilo do divadla s knihou Stop Tomáše Poláčka. Pokračuje Lustigem

Pondělí, 05.12.2016 / fotoreport + článek

 

V polovině listopadu se malý sál táborského Divadla Oskara Nedbala opět zaplnil příznivci dobrých knih a divadelních představení. Na prkna, která znamení svět, se totiž vrátil projekt Listování, tentokrát s cestovatelskou knížkou Stop Tomáše Poláčka. Ten se rozhodl projet stopem zemi a docestovat z Prahy až do Ohňové země. Což je nápad vskutku odvážný a když si knížku přečtete, tak zjistíte, že i poměrně ďábelský.

Tomáš Poláček, krom toho, že je skutečný dobrodruh, je především redaktorem časopisu Reportér. Pár stopařských cest už za svůj život podnikl, ale teprve nyní se rozhodl udělat ze svých reportáží, fotek a neopakovatelných zážitků i knihu, kterou si mohli zájemci po představení koupit a dokonce nechat i podepsat, protože Tomáš byl jeho aktivním účastníkem.

Abych řekla pravdu, tak tohle představení bylo asi jedno z těch nejhumornějších, na jakých jsem zatím byla. Navíc bylo poučné co se stopovaní týče, protože při této činnosti může člověk natrefit na opravdu podivné typy. Třeba zapřisáhlého křesťana a předčítače Bible, šňupače podivných bílých prášků, krásné slečny ale i opravdové podivíny, s nimiž byste nechtěli jet dál než za nejbližší roh.

Zinscenování této zajímavé a na fotografie hodně bohaté publikace se tentokrát ujal Lukáš Hejlík, Gustav Hašek a již zmiňovaný Tomáš Poláček. Společně sehráli několik opravdu zajímavých a především zábavných kapitol, a tím pádem i několik řidičů, které Tomáš na své cestě do Ohňové země stopnul. A řekla bych, že z těch 250 řidičů vybrali rozhodně ty nejzajímavější, byť bychom asi úplně nechtěli, aby nás někam kdokoli z nich odvezl. Ale zas na druhou stranu…V okamžiku, kdy stojíte osm hodin u silnice a mrzne tak, že máte pocit, že vám upadne nos, berete za vděk každým, kdo je ochoten vás svézt.

Listování s Tomášem Poláčkem zkrátka a dobře nezklamalo a já se těším na to další, které bude v Divadle Oskara Nedbala v úterý 6. prosince od 18 hodin, v Kulturním domě Veselí nad Lužnicí pak od 20 hodin. Tentokrát se můžete těšit na knížku Láska a tělo od Arnošta Lustiga. Na turné s touto knihou se projekt Listování vydává u příležitosti jeho nedožitých 90. narozenin. 


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová


Téma: Literatura





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.