PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Včela - tajuplný výlet za sluncem


Pro děti / interaktivní výstava - hra




Město: Písek

Datum: 25.11.2018 - 28.04.2019

Místo: Sladovna Písek, o.p.s., Velké náměstí 113, Písek

Cena: VSTUP DO CELÉ SLADOVNY Dospělí

 
 

Staňte se včelou a vydejte se za sluncem.

ve Sladovně otevřela brána do nové zážitkové výstavy s názvem Včela – Tajuplný výlet za sluncem. Chcete zažít včelí svět všemi smysly? Otevřete oči, nastražte uši a přivoňte. Cítíte tu vůni medu a pláství? Matka včel tu na vás čeká a potřebuje vaši pomoc. Pomůžete jí?

MÁME RÁDI VČELY
Interaktivní výstava pro děti i jejich dospělý doprovod přináší zajímavé pohledy na včely a na organismus včelstva ve snaze porozumět jeho tajemstvím. Děti zde najdou podněty k poznávání všemi smysly, seznámí se s životem v úlu, jeho strukturou, a především se naučí mít včely rády či získají pokoru před tajuplným životem tohoto pracovitého a neuvěřitelně inteligentního hmyzu.

POZNEJTE ÚL VŠEMI SMYSLY
Výstava Včela – tajuplný výlet za sluncem je další z řady příběhových výstav. Dějem tedy i tentokrát bude návštěvníky provázet lektor. Děti vstoupí do prostoru výstavy, kde je přivítá strážce úlu, se kterým budou hovořit o tom, že kdo chce vstoupit dovnitř, neměl by v sobě mít negativní emoce, jako třeba strach, protože včely jsou velmi vnímavé. Když se budou bát, strážce jim pomůže strach překonat. Poté se děti ocitnou v roli včel a zažijí úl všemi smysly. Budou vědět, jak voní, co v něm vidí, slyší, mohou se věcí dotýkat - měly by si vše osahat a zažít. Vyzkoušejí si roli dělnice i trubce, a nakonec je zavolá královna, která je poprosí o pomoc, aby zabezpečily úl potravou a vším, co je potřeba. A když se jim to podaří, narodí se nová královna a část úlu může vyletět dál za sluncem, za novým životem a včelím společenstvím. V tu chvíli dobrodružství končí a na rozloučenou mohou děti napsat vzkaz dalším včelám o tom, proč by se neměly bát.


Více o akci Včela - tajuplný výlet za sluncem na webu akce


e-mail na pořadatele: INFO@SLADOVNA.CZ