PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Loutková akademie - Interaktivní výstava - Sladovna Písek


Pro děti / Loutková akademie - Interaktivní výstava




Město: Písek

Datum: 07.06.2016 - 05.02.2017 od 09:00 hod.

Místo: Sladovna Písek

Cena: Dospělí - 120 Kč/osoba

 
 

Vysoké trámy Sladovny se proměnily v Loutkovou akademii - ostrov plný hry, zábavy a chuti si vše na vlastní kůži vyzkoušet. Obyvatelé loutkového světa ve vašich rukách ožijí, protože poutavý svět loutek je plný fantazie, je neomezený a nekonečný.

Loutková akademie je výstava, na které mají návštěvníci možnost se se světem loutek seznámit z mnoha úhlů. V první části se návštěvníci stanou žáky Loutkové akademie", vrátí se v čase do loutkového pravěku, zjistí, kolik druhů loutek existuje a sami si vyzkouší loutky vodit a poznávat. Také mají možnost využít dílny loutkáře a sami si malou loutku vyrobit a vystavit. Ve druhé části si potom prohlédnou profesionální práci čtyř úspěšných českých loutkových divadel - Divadla Alfa z Plzně, Malého divadla z Českých Budějovic, Naivního divadla z Liberce a Divadla Drak z Hradce Králové.

Premiéru má na výstavě stejnojmenný program pro děti, po jehož absolvování se děti stanou loutkovými odborníky, s teoretickými i praktickými znalostmi, s diplomem a hlavně se zážitkem z jiného, loutkového, světa. Divadlo Alfa v rámci své části výstavy vystavilo i scénické hodiny z inscenace Soused Kašpar - soused Škrhola, vysoké čtyři metry, se složitým vnitřním mechanismem ovládání scén.

V prostředí vytvořeném na základě pěti úspěšných divadelních představení renomovaných českých loutkových divadel zjistíte, od kdy lidstvo zná loutky, jak marionety či maňásci vypadaly v minulosti, k čemu se dříve používaly, jak se lišily od těch dnešních a jakou roli hrály ve vývoji lidstva.

V loutkové akademii uvidíte, co jste ještě neviděli. Zbouráme mantinely a nastavené šablony ve výtvarném a kreativním myšlení. Lektor, stylizovaný do šíleného profesora, vás připraví na úspěšné složení zkoušek na vysoké loutkářské škole a své umění si budete moci vyzkoušet v loutkářské dílně plné materiálu a nástrojů.

http://www.galeriehrou.cz/cs/loutkova_akademie


Více o akci Loutková akademie - Interaktivní výstava - Sladovna Písek na webu akce


e-mail na pořadatele: recepce@sladovna.cz






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.