PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Vltava se poprala s Bouří. Lidé pomohli sdružením Bazalka a Apla 50 000 korunami

Vltava se poprala s Bouří. Lidé pomohli sdružením Bazalka a Apla 50 000 korunami

Úterý, 09.09.2014 / fotoreport

 

Tématem třetího audiovizuálního festivalu Vltava žije na budějovické náplavce se stala Bouře. Pořadatelé si dali za cíl zkrotit tento mocný přírodní jev a ukázat jej Budějčákům jinak, než jej znají. Festival upoutal už při svém prvním ročníku a celou show od té doby navštěvuje několik tisíc diváků. Úkolem této akce však není jen bavit. Každý rok se zde setkávají jihočeské dětské domovy a pěstounské rodiny. Letos bylo navíc součástí i Oranžové kolo, na kterém příznivci centra Bazalka a APLA vyšlapali každé organizaci přes 50 000 korun.

Během odpoledního programu se především děti mohli zapojit do mnoha aktivit. Ve stanu klauna Huga byly připravené kratochvíle jako obří mikádo, házení kroužků, či stavba věže z kostek. Složky IZS přivezly své vybavení a dobrovolní záchranáři předvedli vycvičené psy. Samozřejmě nechyběla hudba. Fanouškům Depeche Mode přišla k chuti hned první kapela Metal Mode. Následovala budějovická legenda Oceán a krátce před setměním náplavku roztančili Pub Animals. Opravdovým klenotem bylo vystoupení dětského sboru Carmína a Jihočeské komorní filharmonie se sólistkou Jitkou Charvátovou.
Závěr večera patřil již zmíněné Bouři. Barevné fontány, promítání do dvou vodních stěn, prostorové lasery a k tomu akrobatky, tanečnice a závěrečný ohňostroj zanechaly v divácích hluboký zážitek.

Líbí se ti Kulturne.com? Like!


Fotografie


Autor: František Ciml, František Šíma





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.