PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


V Krkonoších sníh chybí, tak příznivci freestylu dorazili do Hlasiva

V Krkonoších sníh chybí, tak příznivci freestylu dorazili do Hlasiva

Čtvrtek, 30.09.2010 / fotoreport

 

V sobotu 25. září se Hlasivu objevil sníh, na kterém se uskutečnil již tradiční lyžařský a snowboardový freestylový závod. Tři kubíky sněhu obstaral pořadatel závodu František Knotek. Kde sníh získal, neprozradil. To je jak sám řekl jeho „know how“.

Freestyle snowboarding je široká škála disciplín, triků a technik, jejichž smyslem je zpestřit obyčejnou jízdu na snowboardu. Freestyle má mnoho podob: skákání, jibbing, jízdu v U rampě . Jezdec se zkrátka snaží předvést něco pohledného, stylového a originálního, a to tedy nejen na snowboardu nebo na lyžích. V Hlasivu se jel právě jibbing. K dispozici závodníkům bylo zábradlí a železné bedny, na kterých předváděli své triky. A bylo se na co koukat, tyto překážky zdolávali závodníci rovně ale i v nejrůznějších rotacích.

Dorazili nejen Jihočeši

Tento závod na Mladovožicku má již svou tradici. Letos se konal třetí ročník. Za svou dobu konání si tak získal své příznivce. Letos se sešlo 35 závodníků z celé republiky. Akci si nenechali ujít závodníci z Plzně či dokonce z Krkonoš.
„Nejednalo se o žádné amatéry. Byli tu závodníci, kteří jezdí český freestylový pohár,“ komentoval jezdce František Knotek.

Jednou z přítomných hvězd tohoto sportu byl i Filip Gutwirth či Diana Augustinová z Českého Krumlova. Tito jezdci reprezentují i na evropských závodech. Diana se navíc pyšní titulem juniorský mistr ČR a Filip je dokonce dvojnásobný mistr ČR, také v kategorii juniorů.

Výsledné rozhodování nebylo jednoduché. Jezdci se hodnotili navzájem. V kategorii snowboard nejvíce zaujal právě Gutwirth. Na lyžích bodoval Martin Moudrý. Nejlepší dívkou byla samozřejmě Diana Augustinová (snowboard).

Ač v letošním roce bohužel počasí nevyšlo a celý den se potýkal s přeháňkami, diváci si akci ujít nenechali a dorazili v hojném počtu. Akce byla velmi pěkně připravená. Povrch vyhovující, jen déšť bohužel jeho kvalitu příliš nepodpořil. Nechybělo zde ani občerstvení a doprovodný program, který nabídnul trampolínu a chůzi po provaze. Akce se vydařila a nejen pořadatel se těší na další ročník.

Výsledky:

Snowboard

1. Filip Gutwirth
2. Tomaš Běl
3. Matouš Tišer
4. Adam Arnošt
Dívky
Diana Augustinová

Lyžaři

1. Martin Moudrý
2. Ondřej Nosek
3. Vašek Studený


Fotografie


Autor: Lucie Hladová, foto: Sarynka





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.