PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


V Českých Budějovicích vystoupí Courtney Pine. Saxofonista, který hrál podle graffiti

V Českých Budějovicích vystoupí Courtney Pine. Saxofonista, který hrál podle graffiti

Pondělí, 06.05.2013 / zpráva

 

Legendární anglický saxofonista Courtney Pine zahraje v rámci turné “House of Legends” v úterý 7. května od 20 hodin v Jazz and blues club Highway 61 v Českých Budějovicích. Ve své tvorbě snoubí jazz, funk, ska, reggae i hip hop. Může se pyšnit oceněním Řád Britského Impéria za svou hudební tvorbu.

Jako předvoj letních open air jazzových festivalů v jižních Čechách, kde se letos mimo jiné objeví Jazzanova a Joao Bosco, nabídne klub Highway 61 koncert hudebníka, kterému byl v roce 2000 udělen Řád Britského Impéria „za služby jazzové hudbě“.

Courtney Pine se narodil v Londýně roku 1964, a i když vystudoval hru na klarinet, je bravurním hráčem na soprano saxofon, flétnu i klávesy. Do Highway 61 přijede společně s kvartetem, které tvoří Samuel Dubois (steel pan), Cameron Pierre (elektrická kytara), Vidal Montgomery (kontrabas) a Robert Fordjour (bicí).

Courtney Pine se ve své třicetileté jazzové kariéře postupně posouval od tradičního „coltraneovského“ pojetí jazzu, až k současnému návratu ke svým jamajským kořenům. House of Legends je mixem moderního jazzu ovlivněného prvky raného ska, reggae, calypso.

Koncert a taneční jazzová párty v jednom? Nové CD Courtney Pine - House of legends získává samá skvělá hodnocení. 17. řadové LP získalo řadu skvělých kritik a jazzové vydavatelství a server Jazzwise je považuje za jazzové album roku 2012. A naživo bude tento koncert ještě lepší...

Vstupenky v ceně 380 korun jsou k dostání na baru klubu Highway 61 nebo v síti www.cbsystem.cz, Akci pořádí Jihočeský jazzový festival - více info také na www.jcjf.cz


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.