PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Unikátní umělecké dílo, k jehož designu můžete přispět i vy!

Unikátní umělecké dílo, k jehož designu můžete přispět i vy!

Pondělí, 15.09.2014 / tisková zpráva

 

Jackova kytara - stvořená z rukou designéra Ronyho Pleska a výrobce kytar Petra Procházky. Když se potká architekt a designér Rony Plesl se zakladatelem firmy Prochazka Custom Guitars Petrem Procházkou, dá se předpokládat, že vytvoří něco nečekaného. Něčím takovým není nic jiného než kytara, jedinečná a unikátní, která v sobě spojí kreativitu, originalitu, umění, ale i poctivost a kvalitu. Všechny tyto aspekty a mnoho dalších, bude mít Jackova kytara, projekt společnosti Jack Daniel’s a výše uvedených umělců.



O čem je Jackova kytara?
Cílem spojení člověka, který vládne tvarům, člověka, který dává život kytarám a Jacka, který chce podporovat a pomáhat, je stvoření unikátní Jackovy kytary. Jackova kytara se následně prodá v aukci a výtěžek poputuje na Grant Jack Daniel´s na podporu mladých nadaných umělců.

I vy můžete přispět k legendě
Díky využití moderních technologií se umělcem můžete stát i vy a spolu s dalšími zájemci se můžete podílet na vytvoření designu části kytary prostřednictvím technologie, která bude v České republice použita poprvé. Technologie Collaborative procedural drawing – kolaborativní kreslení umožní, abyste se v reálném čase mohli podílet na návrhu vzhledu připravované kytary. Pomůžete tak stvořit jedinečné umělecké dílo, kterým Jackova kytara rozhodně bude. Pokud do toho jdete, tak designování kytary bude probíhat od 10. do 16. září na stránkách jackovakytara.cz. Návrh, který spolu s ostatními zájemci vytvoříte, pak airbrusher nakreslí na kytaru a vaše práce bude navždy součástí legendy.

Kytara struna po struně
Celý proces výroby kytary, od úplného začátku, diskusí, nákresů, samotné řemeslné práce, povrchové úpravy, práci airbrushera, až po finální představení je a bude zaznamenán kamerami a vzniká tak několikadílný dokument. Uvidíte, jak se rodí opravdová kytara a budete to vy, kdo přispěje k tomu, jak bude tento hudební nástroj vypadat.

A co dál?
Na webu jackovakytara.cz můžete vidět videa z tvorby Jackovy kytary. Následně proběhne celosvětová dražba této kytary a zároveň se už talentovaní umělci mohou přihlašovat do Grantu Jack Daniel´s.

Více informací najdete na jackovakytara.cz a příběh Jackovy kytary můžete sledovat na www.facebook.com/jackdanielsczechrepublic.



Medailonky tvůrců kytary
Doc. Ak. arch. Rony Plesl (www.ronyplesl.com)
Rony Plesl se věnuje především volné tvorbě, tvorbě do architektury a designu. Je držitelem mnoha ocenění, včetně ocenění Red Dot Design Award, Good Design Award a jeho díla jsou zastoupena v nejprestižnějších sbírkách doma i v zahraničí.
Pracuje a pracoval pro významné klienty doma i v zahraničí, čtyři roky byl designérem nejstarší rodinné firmy na světě - sklárny Barovier & Toso, výtvarně řešil pražskou výstavu značky Cartier a již deset let pracuje pro německý koncern SAHM, pro nějž vytvořil desítky designů sklenic.

V současné době se věnuje především velkým projektům v architektuře jako např. lustr pro Armani Casa v Praze, světelný objekt pro Tančící dům, skleněné objekty do soukromých residencí atd.

V roce 2011 byl za lustr Uovo d‘Oro pro značku Lasvit a sklenice pro Moser vyhodnocen nejlepším designérem roku. Od roku 2008 vede Ateliér skla na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze.

Petr Procházka a Prochazka Custom Guitars (www.guitar-makers.com)
Petr Procházka založil firmu a dílnu Prochazka Custom Guitars v roce 1995 - v té době ještě jako dálkový student Středního odborného učiliště hudebních nástrojů v Lubech u Chebu. Během studií se učil u předního mistra kytaráře Josefa Kubly.

Petr Procházka se snaží navázat na historii výroby hudebních nástrojů tak, jak byla pojímána v minulosti, kdy hlavním hlediskem byla kvalita hudebního nástroje, velký podíl ruční práce a ke každému nástroji se přistupovalo individuálně. Inspirací jsou především 30. léta 20 století, která znamenala pro akustické a jazzové nástroje zlatou éru, u elektrických nástrojů pak 50. léta 20 století.

Prochazka Custom Guitars vyrobili za dobu svého působení téměř všechny typy kytarových nástrojů od kytar elektrických, basových, jazzových, klasických až po westernové či gypsy. Díky této zkušenosti se snaží propojit společné body jednotlivých typů nástrojů a využít jich při realizaci dalších druhů kytar. Tím vznikají nástroje, které jsou naprosto unikátní a originální.

Jack Daniel‘s
Legendární whiskey z Tennessee nasáklá příběhy o nezávislosti a pevných postojích, za kterou stojí kus poctivé práce. Proces výroby se dodnes nezměnil, a tak si mohou lidé po celém světě užívat stejně jemnou chuť jako v roce 1866, kdy Jack Daniel registroval svůj lihovar. Protože stát si za svým má smysl.




Autor: tz





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.