PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Tip na dárek: Festival vína vyráží mezi své příznivce. Lístky už jsou ke koupi

Tip na dárek: Festival vína vyráží mezi své příznivce. Lístky už jsou ke koupi

Úterý, 13.12.2011 / pozvánka

 

Milovníky vín a s ním spojených akcí potěší Táborský festival vína. Minulý týden zahájil předprodej vstupenek na čtvrtý ročník, který se v Táboře na více než čtrnáct dní usadí 15. března.

„O dárkové vstupenky je před Vánoci veliký zájem. Lidé by si proto měli s nákupem pospíšit, evidujeme už hodně předobjednávek. Myslíme, že je to skvělý dárek pod stromeček,“ říká ředitel festivalu Jiří Blafka. Vstupenky je možné koupit ve vinotéce U Černého kocoura a zeleného stromu nebo přes formulář na webových stránkách festivalu.

Nabídne opět bohatý program. Začne výstavou fotografií Jazz ladí k vínu, spojenou s degustací vín předního českého vinaře Josefa Valihracha. Akce pak bude tradičně pokračovat řízenými degustacemi vín i originálních francouzských šumivých vín Champagne, ochutnávkami sýrů, pokrmů, se sommeliérskou show opět přijede Libor Nazarčuk a vše zakončí velká prodejní přehlídka vína. Novinkou příštího ročníku bude kromě degustací vín ze Champagne bude i tak zvané snoubení vín a zvěřiny, degustátorský minikurz s předním sommeliérem Ivo Dvořákem či ochutnávka vín ze slavné Burgundské oblasti. V jednání je také divadelní představení Čtyři dohody s Jaroslavem Duškem.

Táborský festival vína je největší přehlídkou českých a moravských vín na jihu Čech a také nejdelší festival vína a gastronomie v ČR. Pravidelně se ho účastní přední česká vinařství jako Skoupil, Metroflora, Hruška, Šebesta, Ilias, Volařík, Kraus, Proquin a mnoho dalších.

Cílem festivalu je nabídnout to nejlepší z Čech a Moravy a zprostředkovat setkání s odborníky na víno a gastronomii.

Ceny vstupenek:
Jednotlivé degustace: 250 Kč
Snoubení sýrů a vína: 390 Kč
Zvěřina a vína: 990 Kč
Vína a pokrmy: 990 Kč
Sommeliérská show: 490 Kč
Ochutnávka Champagne vína: 490 Kč
Ochutnávka burgundských vín: 690 Kč
Hlavní závěrečný večer: 130 Kč v předprodeji, 180 Kč na místě


Autor: dap -






SMUTÉNKA: Zemřel hudebník Vojtěch Havel

 SMUTÉNKA: Ve 62 letech zemřel v pondělí 21. října hudebník - violoncellista a pianista Vojtěch Havel z dua Vojtěch a Irena Havlovi. Držitelé Českého lva měli tento týden vyrazit na turné k novému albu Four Hands a měli se zastavit také v Jihočeském kraji v Divadlo Oskara Nedbala Tábor a Biograf Kotva... "....vystudoval Státní konzervatoř v Praze obory violoncello a klavír (1984). Hudbě se věnoval i nadále se svou manželkou Irenou Havlovou a forma jejich spolupráce byla natolik těsná a harmonická, že se nadále dá hovořit již pouze o manželech Havlových jako o jednolitém uměleckém subjektu." (dap)

Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Mr. Bowie - nemoc - přesunuto

Hudba / koncert / rock
Spektrum Sezimovo Ústí
24.10.2024 od 19:00 hod.

 

Viktor Špaček: Čistý, skromný život

Ostatní / autorské čtení
Městská knihovna Tábor, Žižkovo náměstí 10, Tábor
24.10.2024 od 18:00 hod.

 

Hubert Huber – Neue Medien

Výstava / obrazy/grafiky/video
Galerie U Radnice
24.10.2024 - 12.01.2025 od 10:00 hod.
vícedenní akce

 

Střípky z floridské přírody

Ostatní / Barevný čtvrtek
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
24.10.2024 od 19:00 hod.