PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborsko zve na Čechomor a Čankišou, Písek láká na Vltavu či Pražský výběr

Táborsko zve na Čechomor a Čankišou, Písek láká na Vltavu či Pražský výběr

Pátek, 14.06.2013 / článek

 

Na Táborsku i Písku začínají akce spojené s letní kulturní sezonou. Táborské Léto nad Lužnicí láká na republikový atletický šampionát, koncert Čechomoru i Čankišou nebo na výročí Křižíkovy dráhy. Písecké Dotkni se Písku kulturně nezaostává. Nabízí kromě jiného Javory, Kryštof, Vltavu či Pražský výběr v plné palbě. Obě slavnosti začínají dnes, v pátek 14. června.

„První ročník byl zaměřená pouze na Tábor, při druhém už se přidala další města jako Planá nad Lužnicí a Sezimovo Ústí. Do budoucna bychom rádi i další města, která leží na řece Lužnici,“ shodují se pořadatelé, zástupci měst.

První akce Léta nad Lužnicí vypuknou již tento víkend. Na stadionu Míru v Táboře se odehraje sportovní klání v královské disciplíně, Mistrovství České republiky v atletice. Kromě atletů se v pátek 14. června od 19 hodin na Žižkově náměstí představí osobnosti československé atletiky, po nich o hodinu a půl zahraje skupina Čechomor.

Sobotní festivalový program začne v 10 hodin Baobabím létem, které na náměstí Mikuláše z Husi a okolí nabídne výtvarné dílny, autorská čtení, divadélka i hudbu. Na plaveckém stadionu pak od 12 hodin zahraje skladatel Jaroslav Uhlíř s kapelou. Na Žižkově náměstí od 18 hodin můžete zhlédnout vystoupení místní kapely Jiří Matyáš Band, po nich pódium obsadí živelná world music skupina Čankišou. Ta letos zahraje také na prestižním evropském festivalu Sziget Festival v Maďarsku.

Od 21 hodin se pak pomějí zejména děti, jsou připravení Kejklíři pod hvězdami i různá divadelní vystoupení.
Stranou nejdou ani další pořádající města. V sobotu od 13 hodin bude v Plané Vodnický den plný divadel a hudby. 

Neděle 16. června patří příznivcům cyklistiky. Spanilá jízda po březích Lužnice odstartuje v 10 hodin z Husova náměstí v Sezimově Ústí I. Trasa Lužnické šlapky měří zhruba 20 kilometrů. Na start se chystají i starostové všech tří měst aglomerace.
Milovníci svérázného humoru a kabaretu by si neměli nechat ujít Komediograf v Sezimově Ústí.

V pátek 21. června od 21 hodin vystoupí v letním kině Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a další.

V sobotu 22. června se program Léta nad Lužnicí přenese zpátky do Tábora. Na nádraží si připomeneme 110. výročí zahájení provozu elektrické dráhy Tábor - Bechyně, první elektrifikované tratě v Rakousku-Uhersku. Součástí oslav budou jízdy zvláštních vlaků Pendolino na trati z Prahy do Českých Budějovic a zpět (s výstavou v Táboře), dále jízdy historických vlaků tažených Křižíkovou lokomotivou řady M 400 zvanou Elinka. Připravena je také výstava lokomotiv a jednotek, např. RegioPanter, česká rekordmanka elektrická lokomotiva řady 124 a další.

Druhá neděle v rámci festivalu se opět ponese ve sportovním duchu. V areálu odpočinkové zóny Komora na sídlišti Nad Lužnicí v Táboře mohou děti zapojit do cyklistických závodů Tour de Kids a na Knížecím rybníku v Zárybničné Lhotě u Tábora budou závodit dračí lodě. Závodí dvacetičlenné posádky s kormidelníkem a bubeníkem. Zájemci o účast se mohou registrovat v táborském infocentru od 3. června do naplnění kapacity závodu.

Festival završí v pátek 28. června společná plavba v maskách z vodnického světa z Plané nad Lužnicí do Tábora do areálu Komora, kde bude připravený pohodový zábavný program s kapelou Krýgl boys. 

Celý festival je zdarma. Více najdete v kalendáři akcí našeho serveru www.kulturne.com


PÍSEK SLAVÍ 770 LET!

Městská slavnost Dotkni se Písku 2013 začíná v pátek 14. června od 14 hodin a má motto: Přemysl Otakar II., král železný a zlatý 770 let od první dochované písemné zmínky o Písku". Již po jednadvacáté v novodobé historii se uskuteční městská slavnost a město letos oslaví 770 let od založení.

Program akce přináší nespočet hudebních vystoupení různých žánrů, divadla, výtvarné dílny a další. Na slavnosti tak uvidíte kapely jako Kryštof, Pražský výběr, Vltavu, Javory a mnoho dalších, i v rámci Sand Carnival Festivalu. Součástí jsou různé adrenalinové sporty, kejklíři, divadla, výstavy či mistrovství v beach volejbalu.
Více najdete v programu: www.kulturne.com/akce/mestska-slavnost-dotkni-se-pisku-2013-premysl-otakar-ii-kral-zelezny-a-zlaty-108924

Vstupné je na místě na dva dny 150 Kč. Prodej na místě pouze na sobotu: 100 Kč. Děti do 130 cm mají vstup zdarma, stejně tak senioři nad 70 let a ZTP/P. ZTP platí plné vstupné. U vchodových bran bude vstupenka nahrazena identifikační páskou. Tuto pásku, ovšem odlišné barvy, obdrží též neplatící senioři.


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.