PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborského páska si odnesl animovaný film

Táborského páska si odnesl animovaný film

Středa, 14.10.2009 / fotoreport

 

Sošku Táborského páska si z patnáctého ročníku Videofestu, který se konal v sobotu 10. října v táborském klubu Milenium, si odnesl krátký animovaný film Chybička se vloudí od studentky FAMU Anety Kýrové. Videofest byl poprvé soutěžní a jako hlavní host se na něm tentokrát představil režisér, producent i herec Václav Marhoul.

"Film mě zaujal od začátku, a tak jsem pro něj i hlasovala. Animace je super a má vtip. Jsem ráda, že to vyhrál," prozradila Martina Panská z Tábora, proč hlasovala pro vítězný snímek. Sama si z festivalu také odnesla výhru. V soutěži s kapelou Vryt, jež program zpestřovala vstupy svou hudbou okořeněnou o filmové ukázky, získala doživotní vstup na koncerty táborské skupiny zdarma. Musí na ně nosit papírovou masku, která byla součástí show Vrytu. "Na koncerty bych stejně chodila, kluky vždy ráda podpořím. Masku nosit budu, pokud ji někde nezašantročím," přiznala Panská.

"Soutěž jsme udělali, abychom festival po letech okořenili. I přestože ze začátku videofestů jsme byli proti jakýmkoli soutěžím a porotám. Nyní nám přišlo, že bude divák víc vtažen do hry, že může ovlivnit, komu připadne soška, víc bude zatažen svou zvědavostí i do finále večera," vysvětlil Štěpán Pavlík z pořádajícího občanského sdružení Fest2004. O vítězném filmu rozhodli v hlasování diváci během sobotního hlavního večera. Vítězný snímek Chybička se vloudí (http://respekt.ihned.cz/video/c1-36386800-chybicka-se-vloudi )vyhrál na plné čáře, a to zhruba o polovinu hlasů. A není to poprvé. Loni si za odlehčené těžké téma záměny dětí v porodnici vybojoval prvenství i na prestižním Famufestu.

Autorka Aneta Kýrová se pro sošku Táborského páska nedostavila a bude ji dodána dodatečně. Krásnou cenu z keramiky vyrobila vedoucí keramické dílny v soběslavské Rolničce Romana Laštovičková. Výroba trvala pouhé čtyři hodiny. "Romana je velice šikovná," poznamenala Andrea Koblasová, členka sdružení Fest2004.
Na přehlídku amatérských, studentských a poloprofesionálních filmů letos přišlo přes sto návštěvníků.
"Návštěvnost není nedůstojná. Už nejsou devadesátá léta, kdy na filmový festival chodilo 300 lidí. Program byl dobrý, pořadatelský tým funguje na sto procent a vynikající spolupráce je s vlastníky Milenia, kteří připravili parádní podmínky pro konání festivalu. Příští rok pokračujeme. Festival žije!" vzkázal Pavlík.
Návštěvníci se během večera mohli seznámit s osobností a tvorbou Philippea B. Tristana - francouzského hudebníka a filmaře, který v Táboře žije. Dále také s Janem Míkou, mladým táborským režisérem a členem kabaretní kapely Vryt a filmovým profesionálem Václavem Marhoulem (Pražská pětka, Mazaný Filip, Gympl, Tobruk). Na Videofestu uvedl své osobní pásmo filmů.


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.