PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget festival 2014: Korn a Klaxons svlékali holkám podprsenky

Sziget festival 2014: Korn a Klaxons svlékali holkám podprsenky

Sobota, 16.08.2014 / fotoreport

 

 Čas v Maďarsku letí stejně jako v Čechách. Ale na Ostrově svobody v centru Budapešti snad běží rychleji. Sziget Festival směřuje ke svému vrcholu. Máme za sebou pátek. Co vyzdvihnout? Jednoznačně klasiky Manic Street Preachers, Cee Lo, Band of Skulls a vynikající koncerty Korn a Klaxons, při nichž se holky svlékaly z podprsenek. Kdo zklamal? Nás plochá Kelis, oznámená poslední show Angel Haze a časový posun koncertů na A38 Stage.

Die Fantastischen Vier je německá hip hopová skupina ze Stuttgartu. Jejich vystoupení bylo velmi energické. Škoda, že komunikovali hlavně německy. Ač je v rámci Szigetu Německo zastoupeno velmi silně, člověk si přišel skoro až diskriminovaný, že z povídání mezi písněmi téměř nic nerozuměl.

Mladíci Palma Violets nastoupili o půh hodiny později (a zpoždění se táhlo celý zbytek dne) za zvuků Are You Gonna Be My Girl. Tato čtveřice se netají přiznanou vášní k 70tým létům. Jen škoda, že zvuk byl trochu silnější než by bylo zdrávo. Ve finále ani ničím extra nepřekvapili.

Sexy tanečnice rozjížděly koncert producenta Ceelo Green. Vystoupený působilo spíše jako snaha o vytvoření atmosféry woodstokového koncertu, kdy měl Ceelo působit jako mesiáš ve svém hábitu. Jestli si tedy myslel, že sestavením ženské kapely přidá svému vystoupení na přitažlivosti, tak to se to moc nestalo. Vystřídal spoustu převzatých hitů a celou svou show zakončil svým největším hitem Fuck You. Tak aspoň ty holky...

Band of Skulls byli druhou kapelou A38 Stage. Skvělá basistka a zpěvačka vizáže Miy Wallace z Pulp fiction si užívala svým hlasem chvíle psychedelie. Soustředěným tempem masírovali posluchače. Jednoduché a úderné nasvícení a písně s poctivými přechody. Jeden z nej koncertů na této stagei.
Manic Street Preachers. Výborné nazvučení jen podpořilo, že se kapela evidentně dlouho zná a je skvěle sehraná. Věk je jen číslo, když to miluješ a prožíváš naplno. Ve chvíli, kdy si říkám, jak moc by tomu celému slušely nějaké větší doprovodné vokály, rozezněl se píseň s ženským hlasem - european dreams, european skies, european love. Politické texty jsou kořením kvalitního mainstreamového rocku.

Angel Haze nás nezaujali. Jak těžké může být nazvučit rapperku a DJe? Neustále kolísající zvuk ukázal, jak náročné je nazvučit pouze jednoho člověka s podkladem. Vystoupení bylo i bez doprovodné kapely plné energie, ale bez ní působilo v celém kontextu monotónně. Holt, to co ti udělá živá kapela DJem nenahradíš. Angel Haze při vystoupení oznámili, že končí...Amen.
Korn jsou stále brutálním trash metalem. Za svým stojanem od H.R.Gigera tančil Jonathan Davis své tance pořád stejně energicky. Možná proto, že již na Szigetu hráli, věděli Korn přesně co se zvukem. Aby se nemusel mezi písněmi moc vykecávat, měli vytvořený podklad, který se pouštěl vždy, kdy se potřebovalo něco opravit nebo vzít si nový nástroj, třeba jako když si zpěvák vzal dudy. Kapela předvedla, že hravě zvládne - na rozdíl od jiných účinkujících - hlavní stage.

Kelis pak nezaujala jen stěží. Popová zpěvačka, která nás příliš neokouzlila a vystoupení začalo o další půl hodinu později.
O půl dvanácté se na areál začal snášet déšť a bylo jasné, že vystoupení Klaxons v obřím stanu A38 Stage bude do posdledního místečka zaplněno. David si dal ještě bluesový koncert Henrika Freischlandera z Německa. Pecka! Klaxon pak dodělali to, co připravili Korn. Skvělý koncert a A38 praskala ve švech. Jak jinak.

Fotky z předchozích dní:

Pondělí:
www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2014-mohutny-start-patril-leningrad-1975-a-blink-182

Úterý:
www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2014-stale-mladi-antiflag-vynikajici-casper-i-deadmau5

Středa:
www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2014-stredou-zacala-nadilka-zvucnych-jmen

Čtvrtek:
www.kulturne.com/clanek/sziget-festival-2014-tlampace-hlasi-plno


Fotografie


Autor: David Peltán, Ondřej Maňák, Terezie






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.