PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget 2015: Vítězem soutěže jsou Ghost of You. Pojedou na Sziget festival

Sziget 2015: Vítězem soutěže jsou Ghost of You. Pojedou na Sziget festival

Úterý, 12.05.2015 / článek

 

Vítězem soutěže Jednou trefou na Sziget se stala brněnské kapela Ghost of You. O možnost hrát na srpnovém festivalu Sziget 2015 ve společnosti kapel jako jsou Robbie Williams, Florence The Machine, Foals, Kasabian, Interpol, Alt-J či Limp Bizkit bojovaly na třech finálových koncertech kapely Vees (CZ), Fresh Out Of The Bus (SK) a Ghost of You (CZ). O vítězi rozhodovali návštěvníci v bratislavském KC Dunaj, v pražském klubu Roxy a na závěrečném večeru v brněnské Flédě. Publikum na Flédě tak bylo svědkem vyhlášení výsledků a součet hlasů ze všech tří koncertů určil vítězem „domácí“ Ghost of You.

„Je to pro nás velké překvapení a o to víc jsme nadšení. Už jen dostat se do finále pro nás byla výzva, ale tohle je pecka,“ glosují Ghost of You výhru. Kapela s věkovým průměrem pod dvacet let navíc představila na finálovém koncertě svůj první oficiální videoklip, který režíroval David Mencl (videoklipy Kieslowski a další). Skladba Deerhunter je také anoncí na připravovaný podzimní debut kapely.

Soutěž probíhala ve třech kolech a možnost zahrát si na nejlepším festivalu Evropy (Best Major European Festival - ocenění za rok 2015) se nezískávala snadno. První výběr provedla odborná porota, která vybrala do druhého kola šest slovenských kapel, šest českých a také přímo do finále poslala budějovické Vees. Druhé kolo hlasovali posluchači Radia 1 a Rádia_FM a ti rozhodli, že ve finále Vees doplnili za Slovensko Fresh Out of The Bus a za Českou republiku Ghost of You.

Ghost of You
Ghost of You je mladá brněnská hudební formace, pohybující se na pomezí psychedelie a indie popu, elegantně spojuje rozdílné přístupy jednotlivých členů. Tvoří ji Tomáš Novohradský, Štěpán Pařízek, Michal Janík a Jiří Habarta, kteří se našli v minimalismu, jenž však ždímají na maximum. Elektronika, rytmická nespoutanost, práce s energií a především osobitý vokál definují hudbu Ghost of You.


Fotografie


Autor: i, dap -






SMUTÉNKA: Zemřel hudebník Vojtěch Havel

 SMUTÉNKA: Ve 62 letech zemřel v pondělí 21. října hudebník - violoncellista a pianista Vojtěch Havel z dua Vojtěch a Irena Havlovi. Držitelé Českého lva měli tento týden vyrazit na turné k novému albu Four Hands a měli se zastavit také v Jihočeském kraji v Divadlo Oskara Nedbala Tábor a Biograf Kotva... "....vystudoval Státní konzervatoř v Praze obory violoncello a klavír (1984). Hudbě se věnoval i nadále se svou manželkou Irenou Havlovou a forma jejich spolupráce byla natolik těsná a harmonická, že se nadále dá hovořit již pouze o manželech Havlových jako o jednolitém uměleckém subjektu." (dap)

Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Mixmedia art - výroba dekorativní dýně

Ostatní / workshop
Dům kultury Milevsko
24.10.2024 od 18:00 hod.

 

Den otevřených dveří v infocentru v Milevsku

Ostatní
Turistické informační centrum Milevsko
24.10.2024 od 13:00 hod.

 

Mr. Bowie - nemoc - přesunuto

Hudba / koncert / rock
Spektrum Sezimovo Ústí
24.10.2024 od 19:00 hod.

 

Viktor Špaček: Čistý, skromný život

Ostatní / autorské čtení
Městská knihovna Tábor, Žižkovo náměstí 10, Tábor
24.10.2024 od 18:00 hod.