PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Stotisícový videoklip vyhrálo dámské duo z Tábora. Bude zřejmě snový

Stotisícový videoklip vyhrálo dámské duo z Tábora. Bude zřejmě snový

Pátek, 24.01.2014 / článek

 

Kapely, hudební projekty i sóloví muzikanti měli na podzim loňského roku šanci vyhrát videoklip v hodnotě 100 000 korun v soutěži Vyhraj klip, kterou pořádala filmová produkce Filmofon. soutěž nebyla žánrově omezená a ze stověk demonahrávek odborná porota vybrala deset finalistů. Veřejnost nakonec odhlasovala, že se vítězem se 1930 hlasy stalo duo Denisa Gyürkeová a Klára Jakšičová. Do nahrávacího studia se studentky Konzervatoře Jaroslava Ježka a táborské rodačky chystají 10. února. Studiová nahrávka byla součástí výhry.

„Bombardovaly jsme lidi, dělaly speciální obrázky vyzývající k hlasování na sociálních sítích. Hodně nám v hlasování pomáhali kamarádi, rodiny a známí z celého světa,“ říká duo, které soutěž vyhrálo s písní Dream Given to You. Tedy skladbou, kterou Klára Jakšičová věnovala Denise Gyürkeové k narozeninám.
„Je to naše první vlastní písnička, kterou jsme nahrávaly doma v pokojíku. Byla vlastně dárkem dvakrát. Poprvé, když jsme ji dala Denče a podruhé, když nám o štědrovečerní večeři všichni volali, že jsme vyhrály klip. Výhra byla opravdu pod stromečkem,“ popisuje Klára. Samo duo tipovalo, že vyhraje táborská jazzová kapela Tarapaca jazz nebo kapela Soliloqui.

Soutěžní skladba bude nyní nahraná ve studiu Spálená v Pacově. Poté holky čeká natáčení klipu. „Zatím představu o videoklipu nemáme, ale text je hodně abstraktní, snový. Takže možná v tomto duchu celý snímek bude,“ říká Denisa. Klip musí být natočený do jednoho roku od vyhlášení vítěze a hodně bude záležet na počasí, výběru lokalit a podobně. Co s klipem duo udělá do budoucna, ještě neví.

Porotu tvořili renomovaní hudebníci Lenka Dusilová a Viliam Béreš a filmový režisér, producent, výtvarník a pořadatel soutěže Jan Míka ze studia Filmofon.
Duo Denisa Gyürkeová a Klára Jakšičová za sebou v soutěži nechalo Tarapacu Jazz, Dubničku a Lahodu, Megaphone, Soliloqui, Terezu Staňkovou, IQ opice, The Riverman, Chásku a Šamanovo zboží. Další soutěž bude vyhlášena letos, podrobné informace najdete na www.kulturne.com, www.facebook.com/kulturnecom a www.vyhrajklip.cz.

Líbí se ti www.facebook.com/Kulturnecom


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.