PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Slavnosti piva - den poslední: dojezd a vítězové

Slavnosti piva - den poslední: dojezd a vítězové

Sobota, 13.02.2010 / fotoreport

 

Rekordní počet pivovarů přihlášených do degustací, rekordní počet vzorků v soutěžích o Zlatou pivní pečeť a Zlatý český pramen i rekordní počet druhů piva v sále Hotelu Palcát. To byly jubilejní dvacáté Slavnosti piva v Táboře.

Největších odborných degustací piva v České republice se letos zúčastnilo 92 pivovarů a minipivovarů. Kromě českých soutěžili výrobci ze Slovenska, Belgie, Německa, Polska, Nizozemska a Rakouska. A o překvapení se postaral právě jeden ze zahraničních účastníků. Polské pivo Perla Export (výrobce Perla - Browary Lubelskie S. A., Lublin)získalo v kategorii Světlý ležák prémium 1. místo a tudíž Zlatou pivní pečeť. V této soutěži byla přitom s 49 vzorky největší konkurence. V desítkách se nejlépe umístil Zlatopramen, druhé byly Krušovice, třetí Pernštejn.

Odborníci během třídenního maratonu hodnotili přes 420 vzorků piva v 16 kategoriích. Sedmnáctou byla soutěž o Extra Zlatou pivní pečeť 2010, kde dnes dopoledne velká porota složená z odborníků, novinářů a zástupců města degustovala vítězná piva z jednotlivých kategorií. Absolutní vítězství připadlo pivu Premium Pivovar Litovel, a.s., 12 %. V Hotelu Palcát mohli lidé vybírat ze zhruba stovky druhů piva. Počty vytočených litrů pivovary nezveřejňují.
V soutěži minerálních vod uspěli v ochucených minerálkách čeští výrobci. V přírodních měl převahu výrobce ze Slovenska. Slavnosti v Hotelu Palcát navštívilo každý den přes tisíc lidí.


Fotografie


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.