PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Punkrock okořeněný skotskými dudy přivezou Pipes and Pints

Punkrock okořeněný skotskými dudy přivezou Pipes and Pints

Pátek, 08.01.2010 / pozvánka

 

Skotské dudy, řízný punkrock a špinavý folk? To je přinejmenším zajímavá kombinace, kterou do táborského klubu Orion přijedou prezentovat českoameričtí Pipes and Pints.

Punkfolkovou hudbou, kterou podkreslují dudy a chraplavý hlas Američana Syco Mikea, chytnou kdekoho. Turné skupiny je spojené s jejich novou deskou.
"Do Tábora se vracíme zhruba po roce, kdy se právě v Orionu odehrál jeden z naších prvních koncertů v nové sestavě. Byla skvělá atmosféra a doufáme že ani tentokrát to nebude jinak. Máme připravený asi hodinový set, který představuje naši novou desku Until We Die. Zazní jedna novinka i nějaká ta dobře známá odrhovačka, tak snad je na co se těšit," říká zakladatel skupiny a "dudák" Vojtěch Kalina.

Kapelu doprovodí punkrockoví The OwnRoadies z Českých Budějovic a po koncertech zahrají rock&rolloví Tabor City Truckers DJ´s.
"Podpořit nás přijede kapela The OwnRoadies s parádně nakřáplým dívčím zpěvem. Přijďte dobře naladění a připravení na všechno, bude to lítat. Těšíme se," dodává Kalina. Začátek akce je ve 20 hodin, vstupné činí 90 korun.

Jak punkrock potkal dudy


Pipes and Pints vznikli v roce 2006 jako sen Vojtěch Kaliny (dudy) o kapele, která míchá punkrock se špinavým folkem, jaký hrají třeba The Pogues.
Setkal s kytaristou Tomášem Novotným, který měl slabost pro country a rock&roll. V letech 2007 a 2008 kapela vydala první demo, odehrála několik koncertů po střední Evropě (Německo, Rakousko, Čechy, Slovensko) jako headliner i jako support (The Porters, Society Parasites a další). Poté kapela, z důvodu různých přístupů k ní, změnila sestavu. Koncem roku 2008 se pevné jádro Pipes And Pints posílilo o Lukáše Vincoura (bicí) a o něco později se přidal Američan Syco Mike (zpěv), který zrušil svůj návrat z Rakouska do Kalifornie. Sestavu doplnil basista Ondřej Balvín.

Za necelý rok hraní po klubech a festivalech si kapela vysloužila pověst srdcařů, kteří do toho, co dělají, dávají opravdu všechno. A loňský listopad přinesl první ovoce. Pipes and Pints vydali debutovou desku Until We Die - dokud neumřeme a nyní vyrazili na turné.


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.