PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


OLIVE SHOW: Dnes lady, zítra punkerka!

OLIVE SHOW: Dnes lady, zítra punkerka!

Úterý, 21.05.2013 / fotoreport + článek

 

Jarní sezóna je v plném proudu, oblíbené kousky už visí v šatníku. Ale jak je to vlastně s tím, co dotváří naše outfity. Jaké novinky pro nás nachystali návrháři? Co se týká šperků, v posledních pár letech nemůžete udělat chybu v podstatě s žádným stylem. Nosí se vše, co vás napadne. Vždy se sice vynoří trend, nedá se ale říct, že by se v poslední době jednalo o něco převratného. Pro letošní léto je to hned několik směrů, kterými se můžeme inspirovat.

V rytmu charlestonu
Vliv filmového trháku Velký Gatsby se jistě prosadí i v módě. Opulentní šperky tak zatíží naše zápěstí i šíji v podobě drahých kovů v kombinaci s perlami a třpytivými kameny. Hlavně ať doplňky vyvolávají dojem nekonečného luxusu. Tu hlavní sezónu pro šperky inspirované 20. léty čekejme ale v zimě, kdy se objeví třeba v podobě tiár a luxusních čelenek na plesy. Stejně tak je tomu i u obutí. Zlatá a stříbrná z mola zářila často, a to i v případě kabelek a tašek.

…známka punku
Naprostým opakem ke zdobnosti a třpytu luxusních doplňků je styl, který nám přinesla Vivien Westwood. Ze zimní sezóny se podařilo do našich šperkovnic a skříní proklouznout punkovému stylu. Pokračuje tak trend doplňků a oblečení pobitými cvoky a druky různých tvarů. Hlavně ale čím více, tím lépe.

Barvy, barvy a zase barvy
„Neonky“ pořád letí! Ale znáte to, nic se nemá přehánět. Ostře barevná šálka nebude slušet úplně každému. Co už ale ano, to jsou kabelky. Zářivých úletů najdete v obchodech spoustu, tak proč se nenechat unést na vlně barev. Pokud ale nejste z těch odvážnějších, jasným kontrastem je uklidňující bílá. Která jiná barva by tak krásně vynikla na opálené pokožce? To návrháři moc dobře ví, proto nikdy nezmizí z jejich zájmu.

Flower power
Dokážete si představit jaro bez květin? Určitě ne, stejně tak i designéři. Motiv všemožných květů a rostlin je jasná stálice v letních kolekcích. Nemusíte je ale nosit jen na sukni nebo šátcích. Stále častěji je můžeme vidět v různých provedeních také na fascinátorech a jiných ozdobách. Jako víla se můžete cítit v trendy květinových věncích. Navíc látkové květiny nezpůsobí alergickou reakci a v šuplíku vám neuvadnou.

Slunko…konečně!
Milujeme šátky, a návrháři taky! Uvázat se dají na milion způsobů, třeba ve stylu 60. let, s drdolem, a nebo podle paní Kadrnožkové. K letnímu looku patří jednoznačně i stylové sluneční brýle. U těch se designeři opravdu „rozšoupli“. Je libo retro, futuristický design, nebo bláznivě barevné obroučky? Vše je k mání.

Řekněme si ale upřímně, nejkrásnějším doplňkem je a bude zdravě opálená pokožka. To, co by vám tedy určitě nemělo nikdy chybět v tašce, je kvalitní opalovací krém…

Zdroj fotografií: vogue.co.uk; style.com


Fotografie


Autor: Denisa Kajdová






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.