PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


O posledním prázdninovém víkendu napadl v Táboře první sníh

O posledním prázdninovém víkendu napadl v Táboře první sníh

Pátek, 12.09.2014 / fotoreport + video

 

Léto většinou milovníkům zimních radovánek nepřeje, ale vždy se najde někdo, kdo si čekání na sníh rád zkrátí. Skupina takových nadšenců se již druhým rokem sešla v Táboře a v sobotu 30. srpna uspořádala jib jam pod názvem Summer Snow Battle 2.

Oproti loňskému roku nastala jedna zásadní změna, a to přesun akce z centra města do sportovního areálu Komora na Sídlišti nad Lužnicí. Náměstí T. G. Masaryka je totiž rekonstruované, a tak nebylo zbytí. Změna místa konání ale akci vůbec neuškodila, snad právě naopak. Dostatek prostoru umožnil připravit vyžití pro všechny věkové kategorie: ti nejmenší se zabavili v dětském koutku, starší u fotbálku, beer-pongu nebo Monster stánku, hudební doprovod a velká terasa místní restaurace byly k dispozici pro všechny. Počasí se po propršeném týdnu umoudřilo přímo v sobotu ráno, a tak pohodovou letně zimní atmosféru nic nekazilo.

Celému areálu dominovala konstrukce se sedmimetrovou překážkou takzvaným railem. Pro rozjezd i dopad byl připraven pravý sníh, i když ten díky slunečnému počasí začal spíše postupně připomínat rybník. Pořadatelé se ale snažili a co chvíli přiváželi nový sníh. Jezdcům to naštěstí tolik nevadilo, a proto si to s nadšením rozdali v soutěži o peněžní výhru 6 000 Kč.

Návštěvníkům předvedli několik opravdu vydařených triků a také pár žabáků v dojezdovém rybníčku. Ve dvou kategoriích, snowboardu a lyžích, soutěžilo celkem 24 jezdců, z nichž jedinou ženou (na snowboardu) byla Karolína Horáková. Ta se také stala vítězkou a odnesla si tak poukázku na večeři v táborském hotelu Nautilus. Mužskou kategorii nakonec ovládl Tomáš Lottl, který se umístil před Davidem Rozkošákem a Milanem Markem. Ocenění o nejlepší trik Best Trick vyhrál Roman Blecha.

Akci uspořádala táborská promotérská skupina Manabe ve spolupráci s Fandou Knotkem za podpory města Tábor a generálních partnerů: Prunum o.s., Sevencall, Carmano a Disco Apollo.

O tom, že se kromě samotné akce povedla i večerní oficiální afterparty v Apollu (pod heslem ze sněhu až do Brazílie), se můžete přesvědčit ve fotoreportu Davida Peltána: http://www.kulturne.com/clanek/afterparty-summer-snow-battle-2-byla-cestou-ze-snehu-do-slunne-brazilie


Oficiální video:





Fotografie


Autor: redakce, Maximal Animal





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.