PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Nová roadmovie komedie Zejtra napořád vás zaveze do Budějovic i Hong Kongu

Nová roadmovie komedie Zejtra napořád vás zaveze do Budějovic i Hong Kongu

Sobota, 24.09.2011 / zpráva

 

Nový český film Zejtra napořád má za sebou první polovinu natáčení a jeho vznik provází řada překvapení. Snímek producenta Lukáše Kaplana vás posadí za volant a proveze po celé naší republice. Roadmovie komedie se bude stěhovat několika městy. Projede Plzní, Českými Budějovicemi, Prahou, Brnem, Ostravou a doputuje až do dalekého Hong Kongu.

Příběh Petra Krause, který na své cestě za štěstím zažije mnohé peripetie, napsal Rudolf  Havlík. Jeden z nejčtenějších blogerů v Čechách, který má za sebou tři úspěšné knihy se posadil i na režisérskou stoličku.
"Každý příběh potřebuje trochu času, aby uzrál. Trvalo dva roky, než se podařilo příběhu vdechnout život. Scénář je nejdůležitější věc. Chceme ukázat, že i u nás se dají natáčet dobré žánrové filmy, které se nebojí akce, kde lze najít postavu, se kterou se dá ztotožnit a kde nenajdete hloupé dialogy a infantilní vtipy. Chceme lidi v kině pobavit, dojmout a překvapit. Je to složitý cíl,“ říká Havlík.  

Hlavní role ve snímku začínajícího režiséra získali Pavel Batěk a Vica Kerekes, která právě okouzluje diváky ve filmu Muži v naději. Vedle nich se ve snímku objeví ještě Filip Blažek, Anna Kulovaná, Veronika Nová, Klára Issová, Petr Batěk, Oldřich Vlach, Jan Přeučil, Karel Zima, Michal Kavalčík a další.

Film Zejtra napořád vzniká nezávisle. „Je to pro nás ohromný tlak, protože z malého snímku se po prvních projekcích natočeného materiálu stal film, do kterého se začínají vkládat velké naděje,“ komentoval producent Lukáš Kaplan. O film se začala starat americká distribuční společnost Blue Sky Film, která má na kontě snímky jako Troll Hunter a velmi ceněný Drive.

Dle tvůrců by příběh filmu Zejtra napořád měl oslovit mladé a střední generace. Třicátníky, kteří ještě nechtějí dospět, nadobro se vzdát volnosti a nechat se uzavřít do starostí všedního dne. Chtějí nám předvést situace, které sami dobře známe ať už ve vztazích, v dopravní zácpě, na dálnici D1 nebo v rozhodování, zda-li už je čas se usadit. "Je to pro mě ohromná příležitost, protože scénář mi v mnohém připomíná můj život," říká Pavel Batěk.

Zejtra napořád začal vznikat v červenci tohoto roku a právě se přehoupl do své druhé poloviny natáčení. Tvůrci sázejí na propagaci na internetu, ať už je to sociální síť Facebook, Twitter nebo stránky blogu iDnes, kde Rudolf Havlík stále píše své články.

"Internetová komunita čtenářů je stále silně podceňovaná. Já sám do ní patřím. Díky ní jsem se dostal až sem. Jsem jí za to vděčný, a tak se to teď snažím trochu vrátit," vysvětluje Rudolf Havlík. Roadmovie komedie by měla dorazit do kina v dubnu 2012, ale tvůrci sami ještě kolem data mlží. „Teď nás čeká ještě hodně práce a teprve až se vrátíme z natáčení v Hong Kongu, budou věci jasnější,“ dodal Havlík.  


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.