PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Na festival Rockem proti rakovině míří Garage, Zóna A, Krucipüsk i Poletíme

Na festival Rockem proti rakovině míří Garage, Zóna A, Krucipüsk i Poletíme

Pondělí, 23.03.2015 / pozvánka

 

Pestrý program mnoha žánrů slibuje již 12. ročník benefičního festivalu Rockem proti rakovině. Ten se uskuteční tradičně v příjemném prostředí lesního amfiteátru v Ražicích 9. května. Akce je věnována Mírovi Málkovi, kytaristovi písecké skupiny Naven, který této zákeřné nemoci podlehl. Jaký každým rokem se i letos uskuteční charitativní sbírka, jejíž výtěžek bude putovat Nadaci Hrajeme o život, která podporuje léčbu rakoviny.

Plejáda zajímavých kapel rozmanitých žánrů odstartuje již ve 12 hodin. Jako první vystoupí skupina, která se zúčastnila soutěže Expedice Přeštěnice, pořádané stejnojmenným spřízněným festivalem. Hned ve 13 hodin nastoupí první tahoun festivalu – skupina Poletíme se svým „turbošansonem“ veselých a skočných písní. Příznivci tvrdší rockové odnože se mohou těšit na Krucipüsk s charismatickým zpěvákem Tomášem Hájíčkem, který se nedávno objevil v hlavní roli filmu Adolfa Ziky Burácení. Legendární Garage s Tonym Ducháčkem potěší publikum zabydlené v klasickém undergroundu. Klasika slovenského punkrocku Zóna A přiveze svůj melodický punk vzor ´77. Po rozpadu kapel Požár mlýna a Tleskač se na klubové scéně zrodila recesistická kapela Kníry s Mírou „Prasopsem“ Císlerem opět v hlavní roli. Poprvé ji uslyší posluchači i v ražickém amfiteátru. Fanoušci další legendy příbramské novovlné skupiny Bon Pari si užijí její comeback s novým zpěvákem. Boron potěší zase příznivce hardcore. Takřka na domácí půdě se představí skupiny Naven, Inspiro a Žlutý fijalky. Celým programem bude provázet reportér České televize Kuba Kajtman.

Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. Připravena bude projekce, kde bude promítán dokument „Jako indián nerad hulím sám!“ o Petru „Bakčovi“ Bakalerovi, kytaristovi skupiny E!E, který také podlehl rakovině. Během produkce se na plátně budou objevovat snímky z minulých ročníků festivalu. Novinkou bude takzvaný živý fotbálek. Jakási verze stolního fotbálku se skutečnými hráči, kteří se musí držet tyčí upevněných do mantinelů.

Do 31. března si můžete zajistit výhodnou vstupenku za akční cenu 190 korun, ale pouze na baru v Divadle Pod čarou! Od pondělí do čtvrtka od 15 hodin, od pátku do neděle od 17 hodin. Po tomto datu bude další předprodej vstupenek v Divadle pod čarou, v Kulturním domě v Písku nebo na Obecním úřadě v Ražicích za 250 korun. V den konání festivalu si zájemci na místě zaplatí 300 korun. Děti do 12 let mají festival zdarma.
 


Autor: Zbyněk Konvička





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.