PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Móda z Londýna? Energy tyčinku a vodu s sebou, nákupy nejsou relax!

Móda z Londýna? Energy tyčinku a vodu s sebou, nákupy nejsou relax!

Úterý, 28.10.2014 / článek

 

Proč vyrazit na nákupy do Londýna? Výběru značek a cenám se totiž nemůže rovnat žádné z českých nákupních center. Cena letenky a ubytování je při pečlivém plánování mnohem nižší, než si myslíte. Londýn je jednou ze světových metropolí módy. Chce to plán!

Pokud hledáte aktuální kolekce módních návrhářů, vyražte na Bond Street nebo do z známých obchodních domů – Selfridges, Debenhams na Oxford Street, Harrods na Brompton Road v Knightbridge nebo The Village ve Westfield.

Kde si nakoupit za přijatelné ceny v centru? Zkuste přeplněnou Oxford Street. Některé obchody ať už Gap, Next, Zara a další, jsou tam zastoupeny hned několikrát.

Kousek od Oxford Street, na Regent street, najdete spoustu zajímavých obchodů – Roxy, Quiksilver, Billabong, Carhartt, Crocs. Jestli vám záleží na značcce, zamiřte do TK Maxx, kde najdete oděvy, boty, doplňky až o 60 procent levnější. Jaké značky tu můžete najít? Adidas, Crocs, Nike, Puma, Miss Sixty, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, DKNY, odejít můžete i s kabátem od Armaniho.

Pokud zamíříte na high street potkáte Primark a H&M. Trička od dvou liber a podprda od čtyř, zimní bunda za dvacetpět. Tady je jich dost a je to zkrátka neodolatelně levné.

Sekáč nebo Primark? Žádná rozdíl

Já miluju chartiy shops, second handy a vintage. Obchody tohoto typu jsou na každém rohu. Často vypadají jako butiky, tak se nenechte odradit. V poslední době se ale cena ze sekáče od nového kousku z Primarku nijak extra neliší...

Nejlepší jsou samozřejmě výprodeje. Obvyklé jsou čtyři výprodeje za sezónu. Po Vánocích, koncem března, v polovině července a na konci září. Sežeňte si nosiče tašek a dejte se do toho!

Jak přežít nákupy v Primarku? Britský Primark, na domovské irské půdě známý jako Penneys, byl založen roku 1969 v Dublinu. Dnes má nejvíc obchodů v Anglii, statistiky uvádí 161 míst ( ke utratit spoustu peněž). Největší Primark najdete na Oxford Street. Já ho rozhodně nedoporučuju. Jde o zdraví. Spoustu lidí, oblečení se válí po zemi, často nenajdete ani svoji velikost jak je přebraný. Na youtube najdete mraky videí s názvem Primark haul, kde dívky z celého světa před kamerou předvadí, co všechno se dá v daném měsíci v Primarku pořídit.

Ráda předám několik rad:

  • Nakupovat běžte hned v pátek po otevíračce (8 hodin ráno). Oblečení nebude ležet na zemi a velikosti nebudou zpřeházené.
  • Oblečte se co nejpohodlněji, v kabinkách vám to přijde vhod.
  • Jeden den nakupujte doplňky, boty, kabelky, zkrátka to, co si nemusíte zkoušet. Další den se připravte na nejhorší. Do kabinky se smí vzít jen deset kusů..... já jích mám obyvkle tak 35
  • Nezapomeňte si vzít vodu a energy tyčinku – nákupy nejsou relax!

Může se také stát, že před vchodem uvidíte demonstratny, kteří upozorňují na to, že Primark využívá a zneužívá dětské pracanty a samozřejmě, jak už to bývá, neplatí lidem tolik, kolik by měl. Fair trade nečekejte. Ruku na srce, kolik značek, které máte doma ve skříni, je fair trade?

Kam si zajít na sváču a ochutnat Traditional British Food? Nejlevnější jsou rychlá občerstvení. Take Away nebo klasické Fish&Chips za pár liber. Přes oběd je možné využít nabídek výhodných menu a oblíbené jsou i restaurace s možností sněz, co sníš, za přijatelnou sumu.

A pokud jde o WC na ty jsem za tu dobu, co sem jezdím opravu přebornice. Téměř vždy je spoleh na prodejny Marks&Spencer, větší obchodní centra, TK Maxx, skvělé toalety jsou také přímo na Trafalgar Square a v Národní galerii.

Cesta za pár korun

Do Londýna z Prahy létají nízkonáladové společnosti WizzAir a EasyJet. Návaznou dopravu z letiště zajišťují společnosti EasyBus, Greenline, Gatwick Express a také londýnské metro. Let trvá necelé dvě hodiny. Vlastní doprava po měste je velmi jednoduchá. Doporučuji mapy metra, které jsou přehledné a v metru je vždy všechno skvěle značené. Tady si můžete naplánovat vaší trasu http://www.tfl.gov.uk/.

Londýnské metro, známé jako “tube“, je nejstarší metro na světě. Londýňané si na něj často kvůli poruchám, přecpanosti a předraženosti stěžují. Na druhou stranu však přiznávají, že bez metra, které denně přepraví více než tři milióny lidí, by se neobešli.

Nejvýhodnější je hned po příjezdu koupit Oyster Card. Kartu pořídíte v trafice, nebo ve stanicích metra za pět liber. V první a druhé zóně, kde najdete veškeré památky, platí pro metro i busy denní limit 7 liber za den a o víkendu 8,40 liber za den v týdnu. Více než tento limit utratit nemůžete. Poté co projezdíte 7 nebo 8,40 liber, už jezdíte zadarmo. Pokud utratíte méně, zbytek použijete příští den.
Foto: Kamila Kosová a weheartit.com


Fotografie


Autor: Kamila Kosová






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.