PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Móda z blešáku? Móda za pár kaček a přitom pořídíte i živého králíka!

Móda z blešáku? Móda za pár kaček a přitom pořídíte i živého králíka!

Úterý, 01.10.2013 / fotoreport + článek

 

Blešáky a burzy se vrací na výsluní. Šaty, kalhoty, šátky, tílka, trika nebo košile. A také boty, kabelky a doplňky. To vše v trendy provedení, některé kousky až z londýnského dovozu. To vše a nejen to čekalo na ty, kteří zavítali už na druhý jistebnický bleší trh. V sobotu 7. září si na náměstí rozprostřelo své stánky několik prodejců, aby ostatním nabídli své poklady.

Prodávat mohl kdokoliv cokoliv. Stačilo si přinést deku a vyskládat na ní to, čeho se chcete zbavit a druhé to naopak potěší. A zboží bylo opravdu pestré. Kromě fashion kousků jste mohli pořídit staré obrazy, pletené koše, rámy, paličkované zboží, keramiku, knihy, ale i živého králíka.

Největší zastoupení mělo samozřejmě oblečení, boty a doplňky. Celkem tři stánky nabízely módní fashion hadříky, ale i dětské oblečení. Jedinečné cool kousky nabízel stánek Fashion burza (o projektu dále). Nakoupit tam mohla každá slečna, paní, dáma, maminka. Velikosti S-XL. Módní plstěné a korálkové doplňky. Tašky sportovní, kožené i elegantní. Značky Next, Bilabong, Zara, HaM, Atmosphere z Primarku, atd.
Další módní věcičky přivezly slečny prodejkyně z Tábora. Celou akci provázela pohodová atmosféra, a díky nejen díky letnímu počasí, ale hlavně díky lidem, kteří celé dopoledne houfně přicházeli okouknout a nakoupit.

Proč házet staré věci do koše? Dřív se bleší trhy konaly každý víkend. Ten jistebnický bude mít prozatím každoroční tradici první víkend v září.
Co dříve bylo běžné a dnes už tak nefunguje, jsou burzy. Dnes se k nim několik málo nadšenců vrací, jako k akci, díky které se lze zbavit oblečení, které už jen zabírá místo ve skříni, a naopak sehnat kousky, na které byste už v obchodech těžko narazili. A co je důležité, to vše za pár korun. Jedna taková burza si získává svou tradici také právě v Jistebnici.

Fashion burza

První Fashion burza se konala v Jistebnici v Kulturním domě začátkem června. I přesto, že se ten den přehnala všude velká voda, zájem o levné věci z druhé ruky byl obrovský. Lidé se nenechali počasím odradit a přišli nakupovat v pláštěnkách a holinách. Své kousky prodávalo 35 lidí, pro nakupující byl připraven mini raut s občerstvením. Spokojení zákazníci si odnášeli nakoupené úlovky v taškách s logem Fashion burza někteří i v pytlích na odpadky, protože by se jejich úlovky do ničeho jiného nevešly. Od té doby odpovídají pořadatelé, kdy bude další….

Zatím byla na Facebooku založena stránka Fashion burza online. Na ní si mohou lidé dávat fotky svých věci k prodeji a nabídnout to, co už nechtějí dalším. Nemusíte tak čekat na další burzu a můžete nakupovat, prodávat a vyměňovat právě tady. Organizátorka burzy by si přála, aby se akce konala dvakrát do roka. V létě a na podzim by to bylo ideální. Proto se možná uvidíme v listopadu, o konání akce se na těchto stránkách určitě dozvíte!

Blešáky a burzy se začínají vracet i v jiných městech, my jim přejeme hodně nadšených organizátorů a především zájemců a nakupujících, kteří vědí, že takové kousky za pár korun jinde prostě neseženou!


Fotografie


Autor: Kamila Kosová






Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.

 

Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.

 

Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.