PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Mighty Sounds se rozmarů počasí nebojí. Mighty people jsou poslušní

Mighty Sounds se rozmarů počasí nebojí. Mighty people jsou poslušní

Středa, 11.07.2012 / zpráva

 

Máte strach z počasí na Mighty Sounds? Nevíte, co se svým notebookem během pařby? Co vás na místě čeká, když pojedete autem či vlakem? Vše praktické se dozvíte v článku. Osmý ročník festivalu Mighty Sounds startuje už v pátek 13. července. Zakempovat si bude te moci už o den dříve.  

Letošní rozmary počasí už poznamenaly náladu nejednoho festivalu a venkovní akce. Naposledy se tak stalo na Rock For People. Nesnesitelná vedra a silné bouřky ale na nadcházející víkend nikdo nepředpovídá. Má být přes den mezi příjemnými 20 až 25 stupni Celsia, v pátek v noci bude nutné se přiobléci, protože má teplota klesnout k deseti stupňům. Přes příznivou předpověď nenechávají organizátoři nic náhodě.

„Z loňska už máme s bouřemi a silným větrem zkušenost, zajistili jsme proto lepší ukotvení stanů a pódií a počasí pečlivě sledujeme. Na základě předpovědi tak můžeme preventivně vyhlásit, aby lidé poodešli od stageí nebo opustili areál. Loni se to osvědčilo a lidé byli velice poslušní. Víc se toho asi dělat nedá, těžko lze předvídat sílu lokálních bouří,“ říká mluvčí festivalu Markéta Štěchová.

Kempování na dva způsoby

Letos budou mít návštěvníci možnost kempovat zdarma v klasickém stanovém městečku se sprchou i toaletami, nebo si za 150 Kč zaručit pobyt ve stanovém městečku s lepší ochrankou, servisem a soukromím. Počet stanů bude v tomto kempu omezený. Otevřeno je od čtvrtka 12. července 15 hodin.
Cena za parkování za tři dny je 200 korun za osobní auto, za karavany a dodávky je to o 50 Kč víc. Za autobusy a vozidla na 3,5 tuny zaplatíte 350 Kč. Vratná záloha na odpad je navíc jako ve stanovém městečku 50 korun.

Doprava

Do areálu na Čápově dvoře se opět budete moci dostat autobusem i vlakem, všechny rychlíky na trati Praha-České Budějovice budou od čtvrtka 14 hodin zastavovat na zastávce Čápův dvůr.

Policie a pořadatelé festivalu očekávají, že se na festival sjede nejméně deset tisíc návštěvníků. Zejména v pátečních odpoledních hodinách a následně po celý víkend včetně pondělního dopoledne lze tedy předpokládat zvýšený provoz. Řidiči musí počítat také s možností tvoření kolon.
 
Jako v minulých letech přibude na silničním tahu E55 z Tábora do Českých Budějovic od pátečního rána také jeden přechod pro chodce. Opět bude v místě mezi obchodním domem Kaufland a příjezdovou cestou k Čápovu dvoru. Provoz v těchto místech bude zúžen ze stávajících čtyř do dvou jízdních pruhů a maximální rychlost zde bude omezena na 50 kilometrů za hodinu z původních 70. Toto opatření potrvá do pondělního odpoledne.
„S pořadateli byla vždy dobrá spolupráce, i letos jsme se setkali a domluvili. Kolony čekáme ze směru od Budějovic v pátečních ranních a odpoledních hodinách. Doporučujeme proto jezdit opatrně a sledovat nové značení. Kdo jen přes Tábor projíždí,může ho zcela objet přes Písek. U přechodu a na obchvatu pak budou hlídky,“ říká tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Bacha na věci

Přestože pořadatelé festivalu Mighty Sounds dělají každý rok vše proto, aby kvalita servisu a propagace města byla co nejvyšší a naopak hladina zbytkového zvuku co nejnižší, stále se setkávají s nepochopením a stížnostmi některých občanů.

„Jedna paní si stěžovala, že jí praskají doma skleničky. To je hloupost, připouštíme, že může být slyšet dunění. Snažíme se tyto věci eliminovat. Každoročně jsou pódia otočená na Kozí hrádek, nikoli k obydlím. V neděli bude produkce na hlavních pódiích končit dříve a do hudebních stanů jsme vybírali interprety s nižší hladinou basové linky. Zvukaři dostali pokyny hudbu ztišovat. Vše ale závisí také na počasí,“ říká ředitel festivalu František Švadlena. To potvrzuje i mluvčí policie Miroslav Doubek.

„Máme vždy desítky stížností na hluk, zejména od lidí z Měšic a Sezimova Ústí. Tuto věc však neřeší ve finále policie, ale hygienická stanice, která provádí kontroly. Já bydlím dole na sídlišti a pokud se na to vyloženě nesoustředím, není to nic hrozného. Záleží však na větru a podobně,“ míní Doubek.
Dodal, že pořadatelé mají vlastní ochranku, která zajišťuje bezpečnost uvnitř festivalového areálu. Policie pak hlídá venku. „Za dobu konání festivalu tu byly drobné krádeže v obchodních centrech či krádeže věcí ze stanů. V takovém množství lidí se vždy zlodějíček najde. Doporučujeme návštěvníkům odložit cennosti do úschovny, kterou pořadatel nabízí. Zbytek se pokusíme ohlídat,“ doporučuje mluvčí. K dobru organizátorům dává také tester na alkohol, který nabízejí řidičům při výjezdu z areálu. Loni se prý dobře osvědčil a policii tak ubylo práce.
Na festivalu bude jako každý rok fungovat také úschovna cenností, ale schováte tam také například bicykl či motocykl.
 


Festival odstartoval svou existenci v roce 2005 a jeho první ročník se odehrál na loukách u Olší u Tábora jako velká a těžká zkouška odolnosti fanoušků a organizátorů této srdeční záležitosti. Hned napoprvé se totiž na areál snesl nekonečný déšť a tak se necelé čtyři tisícovky nadšenců po tři dny brodily všudypřítomným bahnem. Na tomhle ročníku zahráli New York Ska-Jazz Ensemble, Yellow Umbrella nebo dnes u nás už hodně populární, ale tehdy skoro neznámí Irie Révoltés. Kulturne.com je dlouholetým partnerem festivalu Mighty Sounds.

O letošním ročníku čtěte také zde:
http://www.kulturne.com/clanek/na-festivalu-mighty-sounds-muzete-skoro-cokoli-vyhrat-pohar-i-se-naucit-sprejovat


Autor: dap -


Téma: Mighty sounds





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.