PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Mighty Sounds ozdobí legendy punk rocku i reggae. Přijedou Anti-Flag i Skatalites

Mighty Sounds ozdobí legendy punk rocku i reggae. Přijedou Anti-Flag i Skatalites

Středa, 13.07.2011 / pozvánka

 

Pouť plná ska, reggae, punkrocku i divadla Mighty Sounds se koná už tento víkend, tedy od 15. do 17. července, na táborském letišti u Čápova Dvora. Od pátku do neděle nabídne sedmý ročník festivalu příležitost vidět a slyšet průkopníky hudebních žánrů, kterým se už tradičně věnuje. Vystoupí tak například kapely Anti-Flag, Pennywise, Israel Vibration nebo The Skatalites se ,,ska-babičkou,, Doreen Shaffer.

Největší festival svého druhu ve střední Evropě loni navštívilo 12 500 lidí z tuzemska, ale také zahraničí.
„Pro mě, chudého chlapce z Ruska, bylo všechno skvělé! Dobré ceny, správní organizátoři z mighty týmu. Příští rok bych rád přijel znova, snad i s mojí kapelou. Chtěl bych slyšet třeba skupiny Talco, Streetlight Manifesto, Prague Conspiracy s dechovou sekcí, Fastfood Orchestra, the Busters či Skarface,“ hodnotil po loňském ročníku návštěvník, pozounista Roman Samoylov z ruského Nizhny Novgorodu. Bohužel, letos vízum na Mighty Sounds nedostal.

Organizátoři festivalu přes rok nelenili. „Letos jsme nejvíce zapracovali na komfortu pro návštěvníky. Doprovodný program nabízí velké spektrum aktivit k vyžití i odpočinku,“ říká mluvčí festivalu Markéta Štěchová.

V doprovodném programu tak například vystoupí celá řada neotřelých divadelních souborů v divadelním stanu - letos třeba improvizační parta Vosto5 či Lumír Tuček z pořadu Na Stojáka. Nechybí ani autorská čtení a promítání filmů. Letošní ročník také nabízí workshopy, exhibice, dětský koutek nebo velké turnaje v nohejbalu a fotbalu.
Podle Štěchové se areál letiště u Čápova dvora, kam se loni přesunul z tradiční vesničky Olší, plně osvědčil.

„Díky tomu, že jsou pod plochou drenáže, je povrch pevný i ve špatném počasí. Navíc díky své rozloze můžeme festivalový areál libovolně přizpůsobovat počtu návštěvníků. Tato možnost právě umožnila letošní bohatý doprovodný program,“ dodává.

Headlinery jsou letos američtí Anti-Flag, známí pro svou kritiku politiky USA a bojem za lidská práva. Do line-upu festivalu se zařadili vedle svých krajanů Pennywise, kteří ve své tvorbě dokonale snoubí energii a melodičnost. Obě kapely pojí kromě punkrockového žánru také rok založení, na scéně působí už od roku 1988.

Z Jamajky byly ohlášeny legendy žánru ska, The Skatalites. Ti festival dorazí i s  velmi oblíbenou Doreen Shaffer, která stojí na scéně ska a reggae více něž 40 let.Na Mighty Sounds už se návštěvníkům jednou představila. Psal se rok 2008 a vystoupila s belgickou partou Moon Invaders. Dalšími velkými jmény jsou bezesporu zástupci reggae z Jamajky - Israel Vibration či Anthony B.

Kromě velkého počtu zahraničních kapel Mighty Sounds tradičně nabízí to nejlepší z české ska, punkové a rock´n´rollové scény a jeho součástí je také sada dýdžejských setů nejen ve zmíněných žánrech. Objeví se tak styly jako hip hop, d&b, dub, rock či break beat. Táborské kapely letos zastoupí formace Sunshine, která na festivalu zahraje poprvé, nebo punk rockeři Peshata, kteří naopak na festivalu vystupují pravidelně.

Vlakem až k areálu

Dopravu na festival opět zajistí zejména vlaky. Na zastávce Tábor - Čápův Dvůr budou stavět všechny rychlíky jedoucí na trati Praha - České Budějovice, a to ve čtvrtek od zhruba 14 hodin. Od pátku do neděle budou u areálu stavět všechny rychlíky s výjimkou brzkých ranních vlaků a v pondělí všechny rychlíky až do 15 hodin. Další možností je využití MHD. Pro řidiče je opět připraveno parkoviště, za osobní automobil zaplatíte 150 korun plus 50 korun záloha na odpad.

Samozřejmostí je stanové městečko. Za stan zaplatíte 50 korun. Stejně loni budou v městečku mobilní toalety, umývací žlaby, kavárna s nabídkou čerstvého pečiva. K dispozici budou také sprchy za poplatek. Pořadatelé doporučují nenechávat cenné věci v autech či stanech. K jejich uložení slouží úschovna uvnitř festivalového aréalu.

“Hlídky bezpečnostní služby sice budou městečko i parkoviště obcházet, ale není v jejich silách uhlídat zcela vše. Doporučujeme cenné věci s sebou vůbec nebrat, nebo využít úschovnu. U bicyklů je dobré použít kvalitní zámky,” upozorňuje Markéta Štěchová. Stanové městečko bude osvětlené a pro snazší orientaci poslouží nově dělení do značených sektorů.


Vstupenky v předprodeji lze ještě zakoupit do 14. července, a to za za 890 korun. Na místě pak za lístek zaplatíte 950 korun na všechny dny, 800 Kč za sobotu a neděli, pouze na neděli stojí vstupenka 600. Děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma, domácím mazlíčkům je kvůli bezpečnosti vstup zakázán.


Autor: dap -


Téma: Mighty sounds





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.