PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Městem cinkaly zvonky, první dobročinný bazar sklízel ovoce. Měřínským pomůže

Městem cinkaly zvonky, první dobročinný bazar sklízel ovoce. Měřínským pomůže

Úterý, 14.12.2010 / fotoreport

 

Sobota 11. prosince byla v Táboře útokem na peněženky. Leckdy však pomohla najít originální dárky, nebo pomohla člověku v obtížné životní situaci. Na Žižkově náměstí se konal tradiční Vánoční trh zakončený zvonkovým průvodem a soutěží o nejhezčí zvonek. V kavárně Aux café si mohli návštěvníci koupit dárky z prvního dobročinného bazaru a v klubu MP7 mohli zakoupit něco málo z bižuterie, která nahradila plánovaný Latinskoamerický trh. Jeho pořadatelka tou dobou právě přivedla na svět človíčka.   

Na prvním bazaru v Aux café bylo k dostání téměř vše.  Od počítače po boty, šátky, keramiky, šperky, vánoční svícny, knihy, tekutiny i pochutiny. Zájem o věci byl. Už v průběhu první půl hodiny organizátoři vybrali 10 000 korun, které byly původně cílem.

Dražitelé jako Marek Slabý, Radek Kacerovský, Marie Berková, Jana Lešikarová, Petr Nůsek, Martin Svatek, Lenka Horejsková, Jiří Fišer či Marie Šechtlová však nebyly k zastavení. Na ochrnutého otce tří dětí Stanislava Měřínského se nakonec vybralo 107 345 Kč. Po odečtení nákladů na realizaci bazaru  pořadatelé vyplatili Janě Měřínské 100 000 korun, tedy desetkrát více oproti původním předpokladům.
Peníze budou použity na rehabilitaci Standy Měřínského a k celkové finanční podpoře rodiny.

Neprodaných věcí z bazaru ještě mnoho zůstalo, jsou uloženy ve sklepě AUX Café ve Svatošově ulici. Do konce týdne je stále možné ještě vybírat - na baru je třeba požádat o otevření sklepa, věci vybrat a nechat dobrovolné peníze opět na baru. K prodeji je například bicykl, televize, počítač s příslušenstvím, lyže, hrací šipky, kávovary a jiné.


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.