PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Malá inventura bude letos nářez

Malá inventura bude letos nářez

Pátek, 19.02.2010 / pozvánka

 

Od 24. února do 2. března se na šesti pražských scénách uskuteční osmý ročník festivalu MALÁ INVENTURA - Divadelní nářez, přehlídka současné scénické tvorby v oblastech tanec, pohybové, autorské či experimentální divadlo, pantomima atd. Podle pořadatelů, se letos jde na kost - nabídne výživný divadelní nářez nového divadla.

Letošní ročník bude hostovat v šesti pražských divadelních domech: ALFRED VE DVOŘE, ALT@ - HALA 30, ARCHA, MEETFACTORY, PONEC a ROXY/NOD.
Festival se koná v sedmi dnech a přinese sedmnáct českých a nově i sedm zahraničních představení. Představí se výběr toho nejlepšího za rok 2009 v oblasti nového divadla - jednak z dramaturgie Nové sítě na rok 2010, jednak z produkčních počinů spolupracujících divadel. V sekci Bílá vrána bude uvedeno tanečně-pohybové představení choreografky Mirky Eliášové Until I Find It.
V letošním roce se představí například Anna Polívková a skupina VerTeDance s tanečně-pantomimickým představením Případy doktora Toureta či multimediální projekt Jany Svobodové z divadla Archa Šance 1989 zkoumající nejnovější české dějiny. Z dramaturgie Nové sítě bude uvedeno mimo jiné autorské fyzické představení Wait Wait Wait Heleny Arenbergerové, Thomase Steyaerta a Anny Synkové.

Malá inventura je letos součástí mezinárodního divadelního projektu DNA - ||))||||//, který podporuje nezávislé scénické umění a nové divadlo ve střední Evropě. Mezinárodní část přinese tři taneční představení uměleckého tělesa L1 z Budapešti či dvě slovinská představení Co mi řekl Joseph Beuys, když jsem ležel mrtvý v jeho klíně a Hra s párátky, na kterých se podílel i renomovaný slovinský režisér Bojan Jablanovec. Jablanovec byl vybrán, aby režíroval i původní divadelní projekt, který vzniká v rámci |))||||// a bude mít premiéru v Budapešti v květnu 2010. Svá představení přivezou i dánská skupina Entre scénen a slovenská A4.

Pestrý bude letos i festivalový off-program Inventury. Krom tradičního festivalového večírku, který se uskuteční ve studiu Alt@-Hala 30, a ponese se v duchu masivní, masové a masné zábavy pro příznivce alternativní kultury. Zopakuje se loni úspěšná burza projektu SBAL HO/JI/TO!, jež dává českým umělcům představit své projekty českým či zahraničním promotérům a producentům. Nově Nová síť uspořádá prezentaci čtyř projektů zaměřených na podporu nezávislého umění či kreativní kultury v ČR a SR - jeho účastníci se seznámí např. s programem města Plzně, které kandiduje na Evropské město kultury a slovenským kulturním networkem Anténa či s tanečním projektem KoresponDance Europe.
Na Malou inventuru navazuje již tradičně putovní festival Velká inventura, který se letos rozjede do Olomouce, Plzně, Hradce Králové, Liberce a Brna.
Více informací o festivalu naleznete na: www.malainventura.cz


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.