PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Kytarové Vánoce. To byl křest DVD Blues Alive&Well kytaristy Luboše Andršta

Kytarové Vánoce. To byl křest DVD Blues Alive&Well kytaristy Luboše Andršta

Čtvrtek, 20.10.2011 / fotoreport

 

V pondělí 17. října si dali v pražském Paláci Akropolis sraz čtyři nejslavnější čeští kytaristé: Luboš Andršt, Michal Pavlíček, Radim Hladík a mladý talentovaný Lukáš Martinek. Nechybělo ani několik zpěváků jako Michal Prokop či Tonya Graves. Hudebníci se sešli, aby pokřtili Andrštovo první koncertní DVD a zároveň oslavili muzikantovy 60. narozeniny. 

Luboš Andršt vydává v těchto dnech své první koncertní DVD se záznamem jubilejního koncertu u příležitosti svých šedesátých narozenin. Na tomto jedinečném koncertě, který se konal v Šumperku v rámci festivalu Blues Alive, vystoupila s Lubošem Andrštem celá řada hostů. Na křest DVD jich však dorazilo ještě více.

Během pondělního koncertu uvítal Luboš Andršt na podiu nejprve zpěváka a hráče na foukací harmoniku Ondřeje Konráda, pak zpěvačku Tonyu Graves. Po té přišel zazpívat na podium Michal Prokop a přidal se i houslista Jan Hrubý. Po notoricky známé bluesové skladbě Boom Boom došlo i na křest DVD za účasti kmotra, dramaturga festivalu Blues Alive Ondřeje Bezra. DVD se jmenuje příznačně „Blues Alive & Well”.

Rolling Stones hymnou akce

Koncert se postupně od bluesových tradicionálu přesunul k známým rockovým skladbám od Jimi Hendrixe, Rolling Stones nebo také Claptonových Cream. Gradoval nejen intenzitou repertoáru, ale i počtem hostů na podiu. Nejprve si diváci poslechli jen tři kytary naráz. Po boku Luboše si v Hey Joe zahráli Radim Hladík a Lukáš Martinek. V Sunshine of Your Love se překvapivě na podiu připojil Michal Pavlíček.
A došlo i na přídavek, společné finále, kterým měl podle plánu koncert končit. Na podiu byli přítomni všichni, kapela, zpěváci i kytaristi. Po skončení koncertu se publikum nenechalo přesvědčit o tom, že to má skončit.

Z auditoria se ozývali výkřiky „blues, blues, blues“ a Luboš Andršt, aniž by na tom byl s ostatními domluven se vrátil na podium a rovnou spustil zřetelený riff z Jumping Jack Flash. Přidali se opět téměř všichni. Za zvuku burácejících kytar Pavlíčka a Andršta se tahle původně rhythm and bluesová skladba od Rolling Stones proměnila v hard rockovou demonickou závěrečnou hymnu celé akce. Někteří kytaristi celý život hledají nové cesty. Luboš Andršt je naopak kytarista, který zůstal věrný blues a kořenům, na kterých vyrostl. Po jeho boku i ti, co dál hledají, zahráli parádní blues.

Zpět k DVD

Nové a první DVD českého kytaristy Luboše Andršta BLUES ALIVE & WELL obsahuje záznam jubilejního koncertu u příležitosti jeho šedesátých narozenin, který byl natočen na šumperském festivalu Blues Alive.
Na DVD najdete také dokument s rozhovory s účinkujícími. Těmi byli 13. listopadu 2008 v Šumperku nejen Luboš Andršt se svým blues bandem, ale i celá řada výjimečných hostů. Na koncertě s Lubošem tak vystoupili i zpěvák Michal Prokop, houslista Jan Hrubý, kytarista Radim Hladík, zpěvák a hráč na foukací harmoniku Ondřej Konrád, kytarista Lukáš Martinek, zpěvák a klávesista Jan Holeček a americký bluesman Sammy White.

Režie DVD se ujal Martin Rek a vydala ho společnost Joe´s Garage. DVD je v distribuci Supraphonu, jeho cena je 349 korun.


Fotografie


Autor: Ivan Prokop, - i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.