PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Kultovní kniha Krása nesmírná hýří hlasy, ale část příběhů bohužel chybí

Kultovní kniha Krása nesmírná hýří hlasy, ale část příběhů bohužel chybí

Neděle, 27.04.2014 / recenze

 

Skvost klasické ruské pohádkové literatury si nyní můžete vychutnat nejen v klasické knižní podobě, ale i jako audioknihu, kterou pro vás připravila společnost Audiolibrix. Krása nesmírná je skutečně kultovní kniha, kterou znaly už naše babičky, a kdo nikdy neslyšel o strašlivé Babě Jaze, brázdící oblohu ve svém hmoždíři, jako by nebyl.

Snad každé malé dítě zná alespoň jednu z mnoha pohádek, které v knize najdete. Každý někdy bojoval s dvanáctihlavým drakem po boku careviče Ivana nebo vysvobozoval krásnou Vasilisu. Audiolibrix vám přináší osm nejznámějších pohádek z celé knihy, ve které jich samozřejmě najdete mnohem víc. Každou z pohádek namluvil jiný interpret a můžete mezi nimi poznat například hlas Jiřího Adamíry, Vlasty Fabiánové nebo Eduarda Cupáka.

V namluvené verzi Krásy nesmírné, najdete pohádky jako Krása nesmírná, Krásná Marja zlatovlasá a Váňuška, Sedm Simeonů – sedm pracovníků nebo Mořský car a Jelena Přemoudrá. Všechny pohádky jsou velmi dobře, živě a poutavě namluveny a jednotliví interpreti vás svými přednesy dokonale vtáhnou do děje každé jednotlivé pohádky. Díky tomu se jako mávnutím kouzelného proutku ocitnete na místech plných čar a kouzel, která jsou tolik odlišná od našeho světa.

Zaposlouchejte se tedy v klidu a v pohodlí do krásných příběhů o carevnách, ježibabách o chaloupkách na kuřích nožkách či s ploty z lidských kostí a lebkami se svítícíma očima. Do příběhů o lásce, statečnosti, odhodlání a odvaze.

Jediná věc, kterou bych společnosti Supraphon vytkla, je to, že kniha není namluvená celá, a že si mohu pustit jen osm ze všech těch úžasných pohádek, které knížka obsahuje. Tím, že poskytla jen zlomek z celé sbírky, mi zabránila v tom, abych se mohla zaposlouchat do pohádek, které se mi v knížce vážně moc líbily a které jsem chtěla číst pořád dokola. Pamatuju si hlavně na pohádku O Finistovi, krásném sokolu, která mi v audioverzi vážně moc chybí. Stejně jako O věrném vraníkovi nebo Kuzma Brzobohatý.

Myslím si, že když už se společnost Supraphon rozhodla pro namluvení Krásy nesmírné, měla svým zákazníkům a milovníkům audioknih zpřístupnit celou verzi knihy tak, jak ji všichni známe. Můžeme se jen dohadovat, co Supraphon vedlo k tomu, že Krásu nesmírnou nenechalo namluvit kompletní, ale ať už to bylo cokoli, je to jednoznačně veliké mínus.


Hodnocení 80%


Autor: Wendy Šimotová


Téma: Audioknihy





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.