PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Konec světa už za několik hodin! Tak vám přejeme šťastné a veselé!

Konec světa už za několik hodin! Tak vám přejeme šťastné a veselé!

Čtvrtek, 20.12.2012 / glosa

 

Viděl jsem před několika dny konspirační seriál na jednom televizním kanálu a nestačil se divit, co nás vše čeká 21. prosince 2012! Všichni totiž umřeme! Ti, kdo stačili postavit bunkry, pak umřou o několik dní či týdnů později! Ha! Myslím, že to tak horké nebude a jediný konec světa je jen v našich hlavách. Vývoj techniky a technologií je tak rychlý,že se s tím naše hlavy nestačí vyrovnávat. Neumí pojmout tolik informací, která k nám denně odevšud proudí, a neumí je rozlišovat dle priority a objektivity. Mayskému kalendáři věřím, ale Mayové byli velice vzdělaný národ a myslím, že to s tím koncem světa zkrátka tak doslovně nemysleli. Prostě něco končí a něco nového začíná. Vždy a všude a pořád. Je třeba se zamyslet, zvolnit a vrátit se k vyšším hodnotám, než jsou peníze.

Jediný konec budou mít média a byznysmeni, které na této teorii těží víc než na ropě. Však oni si zas něco vymyslejí, o tom žádná, nebo datum dalšího konce světa šoupnou o dekádu dál. A třeba tohle šílenství v našich hlavách nějakou stopu přece jen zanechá. Třeba si řekneme: "Uf! Tak to jsme přežili. Pojďme se radovat z maličkostí. Pojďme se nehonit jen za penězi a kariérou. Přestaňme závodit s časem a soupeřit, kdo udělal tolik a tolik práce, kontraktů, podvodů. Pojďme si ten život užívat!" To by bylo milé, nemyslíte?

Za celé Kulturne.com vám přejeme Vánoce plné klidu, lásky k sobě i druhým, krásný vnitřní ves-mír a prožijte svátky kulturně!


Autor: David Peltán





Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.

 

Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.

 

Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.