PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


KlikaVen zahrála v divadelním parku pro klid

KlikaVen zahrála v divadelním parku pro klid

Pondělí, 09.08.2010 / fotoreport

 

Vše vypuklo jednoho dne jménem čtvrtek, který nesl datum 5. srpna. Auto nás neslo z Chlumu u Křemže do Tábora na místo konání koncertu kapely KlikaVen. Cesta proběhla bez problému, na místo konání, tedy do Divadelního parku Divadla Oskara Nedbala jsme dorazili chvilku před osmou. Už zde bylo pár lidí a stále přicházeli další. Prostředí bylo příjemné a počasí nám přálo, nic nebránilo tomu, aby se začalo. 

Kapela hraje od března 2008. Na přehlídce nadějí Táborska – 20 minut slávy – získala Cenu poroty za výrazný autorský počin. Styl není nějak konkrétně vyhraněnej, ale něco jako hard pop s jazzem. Dnes se sešli v počtu šesti hudebníků.

Mé první seznámení s kapelou začlo slovy jejich zpěváka a kytaristy Davida, že jim nejde odposlech, tedy se omlouvají za menší zpoždění. Pro aparát byl hned poslán rychlý posel. Čas čekáním nepřišel nazmar, David se hned ujal slova a povídal a povídal a povídal, když tu najednou, nevím zda to bylo prací zvukaře, či se odposlechy umoudřily, ale rozhodly se fungovat.

Mohlo se tedy přistoupit k další fázi, a tím je zvučení. Po zjištění, že zpěvačka a kytaristka Katka - absolvenka ČVUT - umí napočítat do osmi, začala zvukovka celé kapely. Vyladily se poslední nešvary a teď už tedy mohlo vše opravdu začít, se zpožděním asi deseti minut.

Celý koncert trval zhruba hodinu a půl. Byla jsem moc mile překvapena pojetím stylu. Hlavně proto, že jsem si úplně nedovedla představit, na co to vlastně jedu. Pomalé písně střídaly rychlé, stejně tak se střídaly písně instrumentální s vokálními. Vše mělo spád, nenechali nás posluchače usnout a neustále udržovali naši pozornost. To vše bylo umocněno večerním prostředím parku, mimochodem měli koncert moc pěkně osvětlený.
Byla vidět tréma, ale tak kdo by ji neměl, to už k tomu patří. Jsem tam se objevila nějaká chybička, či ujel tón, nebo závěr písně byl takový prazvláštní. Ale to vše jsem přičítala tomu, že dlouho nezkoušeli, jak nám bylo hned v úvodu oznámeno.

Vystoupení se neslo ve velice příjemné atmosféře. Pokud si tedy chcete odpočinout za zvuků líbivé hudby, neváhejte a vyražte na kapelku KlikaVen, určitě nebudete litovat.
Tak zas někdy napřečtenou čao..


Fotografie


Autor: Libor Fousek + Pája





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.