PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


JihoVýchod: Prvním impulsem bylo nitro. Něco se ve mně ozývalo a chtělo to ven

JihoVýchod: Prvním impulsem bylo nitro. Něco se ve mně ozývalo a chtělo to ven

Pátek, 17.02.2012 / rozhovor

 

JihoVýchod - takový je název nejen sídliště v Hodoníně, nejen jeho poloha na mapě, ale také se jedná o mladou hudební skupinu. Ta se zaobírá realitou. Chosen a 5ro v současné době vydali první album s názvem Takže ted..., jejímž je Kulturne.com mediálním partnerem.

Jak vznikl projekt JihoVýchod?
JihoVýchod vznikl vlastně náhodou. Pokoušel jsem se napsat pár textů a Chosen se toho po pár dnech chytl. Nyní fungujeme už sedm let a chceme do toho dávat pořád víc. Prvním impulsem bylo samozřejmě nitro. Něco se ve mně ozývalo a chtělo to ven. Co to bylo, si můžete poslechnout v našich skladbách.

Vzniklo nové album - Takže teď... můžete prozradit jeho vznik? Co při tom bylo nejtěžší?
Nejtěžší bylo domluvit se a vše zorganizovat. Jak se studiem a dalšími lidmi okolo nás. Vše se neskutečně táhlo, jen problém s hudbou jsme vyřešili rychle s El Murdem. Vydávali jsme i samostatné věci. Hlavně šlo o další posun dopředu, pět, šest let a je tu album. Je to kompilace převážně nových a starších songů, které jsme dali dohromady a je z toho naše první album.

Kterou písničku považujete za tu nej a proč?
Nejde říct, která je nejlepší. Každá z nich má v sobě to svoje. Celé album považuji za velký úspěch pro mě a Chosena. Už jen to, že jsme se k tomu vůbec dokopali. Navíc třeba ukáže i ostatním lidem, že pokud něco chtějí a jdou si za tím, tak toho mohou dosáhnout.

Co plánujete v nejbližší době?
Teď plánujeme nový videoklip, který bude natáčen ke konci února. Bude se jednat o úplně novou věc. Dále je to nový song s Plexem, který v současnosti vychází, a pro Kaliho nové album jsme dali dohromady super věc, kterou doprovází, také naše dvorní vokalistka Šárka. Ta si pro natáčení odskočila z muzikálu Bídníci.

Nedávno vás mohli vidět vaši fanoušci na domácí scéně, jaká byla tato domácí událost?
Pro mě to nemělo chybu, byl jsem spokojený s atmosférou, tak množstvím lidí, kteří si na nás našli čas a cestu. Těmto fanouškům chci prostřednictvím i tohoto rozhovoru velmi poděkovat. Ta atmosféra byla úžasná. Co víc si můžete přát, než rozběsněný dav vlastních fanoušků na domácí půdě?

Natočili jste zajímavý klip, jak probíhala spolupráce se slovenským raperem Kalim?
S Kalim to bylo super, je s ním úžasná spolupráce a domluva. Máme ještě společně pár plánů, tak uvidíme, co z toho vzejde. Nicméně si vážíme jeho zájmu o naši spolupráci .

Chystáte se na nějaké další koncertní vystoupení/turné?
V plánu jich pár máme, v nejbližší době to bude vystoupení v Holíči, plánujeme se objevit v několika klubech na jižní Moravě a plánujeme také turné s Kalim a jeho novým albem Konec je nový začiatok, kdy bychom měli projet velkou část ČR a Slovenska.

Uvidíme vás někde i v létě?
Máme nějaké plány, tak uvidíme co z toho bude.

K POSLECHU:
http://www.kulturne.com/clanek/hodoninsky-rap-na-vzestupu

Foto a text: promo JihoVýchod


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.