PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jedenáctý ročník festivalu Mighty Sounds přitvrzuje. Levnější vstupenky už jen chvíli

Jedenáctý ročník festivalu Mighty Sounds přitvrzuje. Levnější vstupenky už jen chvíli

Středa, 29.04.2015 / článek

 

Po vydařené narozeninové oslavě v loňském roce se chystá další, v pořadí už jedenáctý ročník Mighty Sounds, největšího žánrového festivalu u nás. Od 3. do 5. července se na letišti Čápův dvůr v Táboře sejde parta v čele s Enter Shikari, Dub Inc., Architects, Protoje, Terror, Ignite, Batmobile, Sick Of It All, Dubiozou Kolektiv, Cockney Rejects, Protoje, Off! a celou řadou dalších. Levnější vstupenky můžete sehnat jen do čtvrteční půlnoci 30. dubna.

Letošnímu line-upu vévodí velká jména tvrdších kytar, která aktuálně hýbou scénou. Skvělí post-hardcoroví Enter Shikari ve své tvorbě kombinují metal a elektroniku nezaměnitelným způsobem. Jejich koncerty jsou zážitek, stejně jako je tomu u jejich žánrových souputníků The Architects, kteří do Tábora přivezou elektrizující kytarovou show. Mighty Sounds ale nezapomíná ani na legendy. Srdce mnoha fanoušků zaplesalo, když pořadatelé ohlásili, že dovezou i americké Sick of it all.

Festival ale neošidí ani na fanoušky ska a reggae. V současné době se svým novým albem sklízí úspěchy po celé Evropě jamajská hvězda Protoje, která dokonale míchá reggae s hip-hopem a popem. Přijede i ceněná reggae dancehallová úderka z Francie Dub Inc. Na pomezí reggae a punku se pohybují skvělí Jaya The Cat z Amsterdamu. Hudební mix v této žánrové oblasti bude výtečně zastoupen i z domácích zdrojů, v programu Mighty Sounds najdete United Flavour, Fast Food Orchestra nebo slovenské Medial Banana. Pořádnou dávku špičkového indie rocku obstarají popovější Nano a rockovější The Drain a zvířecí punk naservíruje táborská Peshata. Český hardcore a punk v line-upu Mighty Sounds reprezentují kapely Empty Hall Of Fame, Call Tracy a Eat Me Fresh.

Nově potrvzené kapely jsou Supersuckers, Burning Streets,The Caezars, The Freeborn Brothers a Dead Neck. Nechybí Green Småtroll, The Spankers, Larika, Circus Problem, Queens Of Everything, Gone Hepsville, legendární Carlos & His Coyotes nebo The Train Robbers. Škatulku country důstojně zastoupí The Moonshine Howlers.

Nejen vizuálně vyčnívají v areálu psychobilly kapely a jejich fanoušci. Na popularitě stále získávají The Creepshow, dorazí legendy Batmobile, pro mnohé budou největšími hvězdami tohoto žánru američtí Rezurex. Zdaleka to však není všechno, kvalitní kapely se táhnou celým obsáhlým line-upem festivalu: z tvrdších kytar jsou to Terror, Ignite, Off!, Strung Out nebo Red Fang a také domácí Pipes and Pints. Skvělou festivalovou atmosféru ve znamení houpavých rytmů přivezou Los de Abajo, Pannonia Allstars Ska Orchestra nebo Dubioza Kolektiv.

V programu Mighty Sounds je zkrátka těžké některé interprety upřednostnit před jinými – kapel, které jsou na špičkové úrovni, jsou na festivalu desítky, kompletní seznam účinkujících najdete na stránkách festivalu. Kromě muziky už tradičně pořadatelé pečlivě vybírají nejlepší žánrové DJs, divadla, bohatý doprovodný program a kvalitní nefestivalové jídlo.

Vstupenky za výhodnou cenu (1090,- Kč v kamenných prodejnách nebo 1150,- Kč přes web) jsou v prodeji už jen dva dny, tedy do konce dubna. Od začátku května se cena vstupenky zvyšuje na 1290,- Kč v kamenných obchodech a 1390,- Kč přes webové stránky www.mightysounds.cz a www.eventim.cz. Informace o dalších možnostech, jak vstupenky nakoupit, a o cenách dalších typů lístků (do stanového městečka, do backstage, do parking campu) najdete, stejně jako informace o dosud zveřejněných kapelách, na stránkách festivalu. Více ZDE.

Za výjimečnou atmosférou jezdí na Mighty Sounds každoročně kolem 12 000 lidí. Nejlepší mejdan léta letos proběhne už první červencový víkend, tak si ho nenechte ujít.
 


Autor: i, dap -


Téma: Mighty sounds





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.