PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Heslo: Jazz Dock

Heslo: Jazz Dock

Středa, 15.01.2014 / recenze

 

Julie se snaží zapomenout na vztah, který se jí před půl rokem rozpadl. Erik se snaží vyhrabat z tvůrčí krize a napsat konečně další album. Každý z nich má svůj život, se kterým je více, či méně spokojený. Navzájem se možná někdy potkali, ale jeden druhého prakticky nevnímali. Mohou se tito dva lidé dát dohromady jen shodou okolností? O tom všem je knížka Heslo: Jazz Dock, kterou u nás nedávno vydalo nové nakladatelství Pan nakladatel.

Heslo: Jazz Dock je moderní knížečka z prostředí sociální sítě sloužící k náhodnému seznamování lidí se stejnými zájmy, koníčky a zálibami. Její velkou výhodou je fakt, že zde můžete být naprosto kýmkoli. Ale dá se na takové seznamce skutečně najít životní láska, múza nebo přítel, se kterým se budete cítit dobře?

Právě v tomto virtuálním světě na sebe narazí Julie s Erikem. Z náhodného dopisování se postupně stane neklidné očekávání další zprávy od toho druhého, kontrolování telefonu, probdělé noci nad společnými konverzacemi a po čase i touha po tom, vidět toho druhého v reálu. Více se poznat. Sblížit se. Popovídat si s očí do očí. Protože co když by to náhodou vyšlo a oni potkali toho pravého?

Oťukávání a vzpomínky

Celá knížka se odehrává na pomezí několika rovin. Tou první je silvestrovská noc a následné dny nového roku 2013, kdy se Julie s Erikem navzájem poznávají, oťukávají a svěřují se jeden druhému. Další rovinu tvoří jejich vzpomínky na předešlé roky, kdy byly šťastní a spokojení se svými momentální a dlouhodobými partnery a snili s nimi o společné budoucnosti. Obě postavy se k těmto letům vracejí, hodnotí je, sumarizují a snaží se najít chyby, které udělali tehdy, a tak nějak se z nich třeba poučit. Obě tyto roviny jsou doplňovány a překrývány společnou konverzací mezi Erikem a Julií na internetové seznamce.

Heslo: Jazz Dock
je poutavá, čtivá a ve všech směrech zábavná knížka, která bude bavit snad každého, kdo se ji rozhodne přečíst. V postavách, které se v ní objevují, se mnozí z vás najdou a třeba i na základě celého příběhu přehodnotí svůj nynější život a rozhodnou se ho více či méně radikálně změnit. Je to knížka o životě lidí, kteří by se na ulici možná sotva pozdravili, ale protože neztratili touhu po společnosti někoho, kdo by jim byl nadevšechno blízký a s kým by třeba chtěli zestárnout, našli jeden ke druhému cestu. I když vedla přes internetovou seznamku, která může být pochybná, lživá a zavádějící...

Dávám 80%.


Autor: Wendy Šimotová





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.