PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Fotograf Jindřich Štreit: Poslední věci člověka patří k životu

Fotograf Jindřich Štreit: Poslední věci člověka patří k životu

Úterý, 25.11.2014 / zpráva

 

V českobudějovické galerii U Beránka bude od konce listopadu k vidění výstava fotografií Jindřicha Štreita s názvem „O posledních věcech člověka“. Renomovaný fotograf svým souborem zachycuje závěrečné dějství lidského života a připomíná nám, že umírání a smrt k našemu osudu neodmyslitelně patří. Vernisáž se koná ve čtvrtek 27. listopadu v 18 hodin za účasti autora.

V souboru „O posledních věcech člověka“ dává Jindřich Štreit nahlédnout do intimních světů lidí na konci jejich životní cesty a do prostředí jejich rodin. Ani u tématu tak pietního mu nechybí laskavý humor, kterým nám připomíná, že život jde dál. „Chtěl jsem ukázat, jak tutéž smutnou událost prožívají dospělí, a jak ji vnímají děti,“ říká autor o jedné z fotografií, „dospělí jsou ponořeni do smutku, a ty děti nevnímají tu bolest tak jako dospělí, takže si na pohřbu hrají a běhají.“

Dílo mezinárodně uznávaného fotografa Jindřicha Štreita je známo především působivým vyprávěním o životech na pohled obyčejných lidí. Autor těží z každodenních situací a zdůrazňuje jedinečnost každé chvíle.

Profesor Jindřich Štreit (*1946) je pedagogem Slezské univerzity a od října 2014 také historicky prvním fotografem v Česku a na Slovensku, jemuž byl udělen titul Doctor honoris causa. Jindřich Štreit převzal čestný doktorát z rukou rektora bratislavské Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě.

Výstava potrvá do 27. února 2015. Přístupna bude každý týden od úterý do soboty od 9 do 18 hodin.

Dům U Beránka je místem uměleckého a kulturního setkávání. V prostoru galerie se konají kurzy a besedy s tématy řemeslnými i duchovními.


Autor: i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.