PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festival Životaumění jinak. Čekejte koncerty i slam poetry s pečenou kachnou

Festival Životaumění jinak. Čekejte koncerty i slam poetry s pečenou kachnou

Sobota, 03.11.2012 / pozvánka

 

V sobotu 3. listopadu startuje již 16. ročník kulturně-vzdělávacího festivalu Životaumění. Na různých místech v Táboře se můžete těšit na besedy, přednášky, filmové projekce na téma závislosti či transgender. V klubu Orion uvidíte kapely The Immigrants a The Average. Festival zakončí benefiční akce pro Cheiron T, na které zažijete večer se Slam poetry a tancem v Bardu. Výtěžek této akce bude věnován na vybavení a provoz hudebny centra pro děti a mládež. Letošní ročník nese motto Všechno je jinak.

„Chtěli jsme udělat věci jinak. Ukázat lidem nové názory, možné úhly pohledu na stereotypy, které jsou zažité ve většinové společnosti. Představit subkultury, které jsou důležité. Společnost by měla vědět, že když člověk žije jinak, že to není špatně, že není nijak nemocný a podobně. Žije jen jinak. Homosexuální muž tak nemusí být zženštilý, punkáč není nutně alkoholik. Chceme otevřít téma předsudků,“ říká Tereza Kůsová za pořadatelskou obecně prospěšnou společnost Cheiron T.

Festival začne v sobotu ve 20 hodin vernisáží výstavy Drugart v galerii Uma Uma na Budějovické ulici, vedle tržnice Veles. Návštěvníky čekají polaroidové snímky, na kterých vizuální umělec Thom Unikorn specificky uchopil téma závislostí. Vernisáž hudebně doprovodí DJ Bright a DJ Mushroom.

Na pondělí 5. listopadu od 19 hodin je v kavárně Aux Café připravena beseda s podtitulem Ne/Identita. Cílem je seznámit širší veřejnost s oblastí života transgender a transsexuálních lidí. Projekt je realizován týmem mladých lidí - studentů, umělců, aktivistů.

Buď DJ!

Úterý 6. listopadu, věnované besedě na téma závislosti, bude v režii pracovníků Auritu - centra pro lidi ohrožené drogou. Beseda nazvaná Auritus v Cheironu začne v 17 hodin v prostorách Komunitního centra pro děti a mládež Cheiron T na Starém městě.

Středa 7. listopadu bude ve znamení rychlého beatu a nabídne zážitek všem, kteří mají chuť vyzkoušet si pult, za nímž stojí na party dýdžej. Workshop začne v 17 hodin v Cheironu T.

Čtvrtek a pátek bude zasvěcen klubové scéně a nezávislým hudebníkům, kteří jistě nemají závislost na své nezávislosti. V rockovém klubu Orion zahrají nejprve ve čtvrtek 8. listopadu strakoničtí The Average a pak v pátek 9. listopadu The Immigrants, jejíž členové pochází z Londýna a mnoha dalších míst Evropy. Oba koncerty začínají ve 20 hodin.

Konec týdne vyvrcholí v sobotu 10. listopadu benefiční akcí pro Cheiron T v táborském Bardu. Ve 20 hodin se představí DJ Barlow a následně zažijete exhibiční kolo Slam poetry.
„Slam poetry je soutěž v autorském přednesu poezie, který se podobá víc one man show nebo divadelní improvizaci než klasickému autorskému čtení. Každý vystupující „slamer“ může na jevišti bez rekvizit hovořit pouze tři minuty. Jeho výkon pak hodnotí publikum.Tato specifická forma v prezentaci a vnímání poezie vznikla v 80. letech v Chicagu a postupně se rozšířila do celého světa,“ zve na show Martin Procházka, pracovník Cheironu T.
Vstupné na tuto akci je minimálně 77 Kč a výtěžek ze závěrečné party festivalu půjde na vybavení a provoz hudebny v komunitním centru. Zkušebna je v současnosti stoprocentně vytížena.

Kulturně-vzdělávací festival pořádá Cheiron T v rámci projektu „Drogy a umění“ za podpory města Tábor. Na festivalu letos spolupracují také galerie Uma Uma, Aux Café, Auritus, Bardo, Music club Orion a o.s. Fléda. Kulturne.com je partnerem festivalu a v rámci chystané soutěže budete moci vyhrát pečenou kachnu a levnější vstup na slam poetry!  

Foto: www.kvicalanataliri.cz


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.