PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festival Kotnov zve na výstavu Smeykala, divadlo Víti Marčíka i legendární Abraxas

Festival Kotnov zve na výstavu Smeykala, divadlo Víti Marčíka i legendární Abraxas

Úterý, 12.06.2012 / pozvánka

 

Multižánrový festival Kotnov se vrací na místo svého začátku k Bechyňské bráně u věže hradu Kotnov v Táboře. Opět nabízí bohatou porci divadla, hudby i výtvarného umění. Ostatně, právě interaktivní výstavou Vizuální dílna Ondry Smeykala festival ve středu 13. června od 17 hodin v Galerii U Radnice začíná

Smyslem vizuální dílny je setkání se prostřednictvím hry a spontánní grafické komunikace s ostatními a se sebou samým.
„Používanými prostředky v této interaktivní dílně jsou omyvatelné fixy a obyčejné hadrové utěrky. Většina objektů je určena k vizuální komunikaci mezi autorem a návštěvníky, a především mezi návštěvníky navzájem. Objekty se tak stávají záminkou ke společné spontánní hře. Otíratelné fixy mají v sobě jakýsi pracovní podtext, používají se více při pracovních než výtvarných setkáních, jejich otíratelnost zanechává při jejich použití pocit mandaly, práce, která nakonec zmizí, možnost opravy a hry, nakonec však stejně mizící pod utěrkou...“ říká autor výstavy a hudebník Ondřej Smeykal. Výstava potrvá měsíc.

Poté, co byl loni festival Kotnov na nádvoří bývalého pivovaru, přestěhuje se letos na své původní místo - na druhou stranu kotnovské věže. Zásadní novinkou je však striktnější žánrové rozčlenění programu na divadlo, hudbu a výtvarno.
„Výtvarný byl festival veskrze jen pro děti jako doprovodný program, jen jednou s ním byla spojena výstava Honzy Doudlebského, asi před třemi lety. Letos bude středa vyloženě divadelní a čtvrtek je zaměřený na hudbu. I noční promítání jsou podle toho tématicky členěná. A důvod? Chtěli jsme něco nového,“ vysvětluje Štěpán Pavlík z pořadatelského sdružení Fest2004.

Ve středu se tak můžete kromě výstavy těšit na divadlo. Od 18 hodin sehraje Divadýlko Na schodech loutkovou pohádku O potrestaném králi, od 18.30 hodin vystoupí Víťa Marčík junior s Eliščinými pohádkami a pro dospělé je od 20 hodin připravený Stand´artní kabaret divadla Vosto5. Středeční večer zakončí od 22 hodin promítání filmu Karamazovi.

Čtvrtek je věnovaný hudbě, a tak se návštěvníci Kotnova mohou od 18 hodin těšit na jazzové trio Járy Bárty, které vystřídá fusion kapela Trim4. Hlavní čas pak patří legendárnímu Abraxasu. Film bude opět hudební, do světa rokenrolu zavede snímek Na pokraji slávy.

Vstupenky je možné zakoupit přímo v místě konání akcí. Na středeční Kotnov divadelní zaplatí ten, kdo bude chtít zhlédnout pouze jedno představení, 50 korun. Kdo bude chtít zůstat celý večer, platí také 50 korun. Děti mají na podvečerní dětská představení vstup zdarma.
Na čtvrteční Kotnov hudební bude situace obdobná , jen jeden koncert dáte 100 korun, stejně jako na celý den.

Parkování návštěvníků je možné v parkovacím domě Centrum za 10 Kč/hod či za 40 Kč/den, nebo na parkovišti před hotelem Dvořák za stejné ceny.


Autor: dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


 

Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.