PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Do Tábora přijela světová kytarová a bubenická špička

Do Tábora přijela světová kytarová a bubenická špička

Pátek, 08.10.2010 / fotoreport

 

Zcela první koncert v České republice odehrál v úterý 5. října americký kytarový virtuóz Alex De Grassi právě v Táboře. Podruhé se tu zastavil bubenický mistr Klaudius Kryšpín (ex- Pražský výběr), aby dal lekci místním bubeníkům. Obě vystoupení si na návštěvníky stěžovat nemohla. Ale...

V rámci celorepublikového festivalu Kytara napříč žánry vystoupil v kostele sv. Filipa a Jakuba a neskrýval nadšení. Zhruba osmdesátičlenné publikum interpreta v závěru vyburcovalo k dvěma přídavkům. V průběhu hodinu a čtvrt trvajícího vystoupení zazněly skladby vlastní i převzaté. A o nudě se rozhodně mluvit nedalo. De Grassi je nejen vynikajícím kytaristou, který byl dokonce nominovaný na ceny Grammy, ale i dobrým bavičem.

Na koncertě mi však veskrze chyběli místní kytaroví hráči a studenti tohoto nástroje. Škoda jim. Ti, kteří přišli, litovat nemohli.

„Jsem tu poprvé a publikum bylo skvělé. Děkuji moc,“ komentoval Grassi. Loni Tábor navštívil kytarista Beppe Gambetta. Dodnes na Tábor vzpomíná a nechal před koncertem táborské publikum skrze pořadatele festivalu Stanislava Bareka pozdravovat.

A podobně na tom byl i seminář Klaudy Kryšpína. Ten v klubu Orion navštívilo asi 40 lidí, nejen bubeníků. Asi čtyřhodinouvou lekci Klauda opět protkal vyprávěním, svérázným humorem i prostorem pro diskuzi a dotazy. Přišli se poučit a zavzpomínat starší bubeníci i mladí. Víceméně ale chyběl aktivní střed. Co naplat. Poučný seminář jako obvykle byl, a to nejen pro bubeníky... 


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.